Bouwcontainer plaatsen: wel of geen vergunning aanvragen?

Is het nu wel of niet nodig om een vergunning aan te vragen om een bouwcontainer te plaatsen? Wanneer is er toestemming van de gemeente nodig? Wanneer kan de bouwcontainer gewoon zonder probleem de container komen plaatsen? Eigenlijk is het heel simpel. Op eigen terrein is het altijd mogelijk om een container zonder vergunning te vragen. Gaat het om de openbare ruimte? Dan kunnen de regels voor het plaatsen wel net even anders zijn. Het is belangrijk om dit te weten.

Wanneer is de vergunning nodig?

Wanneer betekent een container huren dat er ook een vergunning nodig is? Dit is eigenlijk altijd het geval wanneer de container op de openbare weg komt te staan. Het is dan namelijk zo dat er regels zijn. De weg dient gebruikt te worden als weg. Dat geldt overigens niet alleen letterlijk voor de weg, maar bijvoorbeeld ook voor de stoep, het fietspad en de parkeerplekken. Dit betekent dus dat je altijd eerst langs de gemeente zal moeten gaan om te zorgen dat je hier mag staan.

Tip: ga je verbouwen in Hilversum? Dan is een container huren in Hilversum via Paridon Containers een interessante optie!

Gebruikmaken van de eigen ruimte

Het is anders wanneer er gebruik wordt gemaakt van de eigen ruimte. Een container op de oprit mag bijvoorbeeld gewoon zonder vergunning of toestemming worden geplaatst. Het is wel belangrijk om er dan goed op te letten dat de container ook echt in het geheel op de oprit past. Door vooraf te meten en goed naar het formaat te kijken, kan je hier dus ook echt zeker van zijn. Zo kan je mogelijk ook op de kosten van de vergunning besparen.

Van wie is de grond?

Als het gaat om het wel of niet kunnen plaatsen van een container zonder vergunning, is er eigenlijk maar één vraag van belang. Van wie is de grond? Is dit de openbare weg? Dan zal er vrijwel altijd een vergunning nodig zijn. Is het eigen grond zoals een tuin of een oprit? Dan is het niet nodig. Is de grond van iemand anders, bijvoorbeeld van de buren of van de boer uit de buurt? Dan is het mogelijk ook niet nodig, maar vraag wel toestemming. Via Paridon Containers kun je gemakkelijk en voordelig een container huren.