De beste tips om je thuiskantoor in te richten

Het wordt steeds normaler dat we thuiswerken. Dit kent immers veel voordelen. Zo scheelt het bijvoorbeeld aanzienlijk veel reistijd, kan men flexibeler werken en zou het zelfs bijdragen aan de productiviteit. De werkplek is echter een belangrijke factor in dit geheel.

Want wanneer de werkplek op orde is, kan dit opnieuw bijdragen aan de productiviteit en concentratie. En zeg nu zelf: het is veel leuker om in een gezellig, knus thuiskantoor plaats te nemen. Maar hoe richt je je thuiskantoor in? In dit artikel staan enkele tips. 

Bepaal eerst de plek

Ontbreekt van een thuiswerkplek nog ieder spoor? Tijd om aan de slag te gaan. Bepaal dus eerst de plek. Welke ruimte heeft potentie om als kantoor te dienen? Natuurlijk is het gezellig om aan de keukentafel of in de woonkamer te werken, maar het kan ook afleidend zijn.

Het is belangrijk dat de ruimte plek heeft voor een bureau en geluiddempend is, mocht je vaak telefoneren of vergaderen op een dag. Daarnaast is het ook belangrijk, dat er voldoende licht aanwezig is. Dit draagt bij aan je productiviteit en maakt de werkzaamheden overzichtelijker om uit te voeren. 

Hangt niet te veel poespas op

In een thuiskantoor mag je je thuis voelen. Het is immers de bedoeling dat je hier graag in plaatsneemt. Maar te veel accessoires en schilderijen kunnen wel afleidend zijn. Bovendien is het de bedoeling dat er voldoende plek overblijft om je werk te doen. Een opgeruimd kantoor, is een opgeruimd en helder hoofd. Aan een goed bureau, wat sfeermakers en zitmeubelen heb je in principe voldoende.  

Kies passende kleuren

Als we denken aan een kantoor, dan denken we al snel aan een saaie en grauwe ruimte. Is dat bevorderlijk voor je werkproductiviteit en creativiteit? In de meeste gevallen niet. Bovendien kan dit ook je humeur laten dalen. Kies daarom de juiste kleuren.


Houd hierbij rekening met je smaak, je werkzaamheden en kijk ook naar de huidige trendsetters. Als je dit op de juiste manier doet, dan kan dit een positief effect hebben op je werkzaamheden. 

De bureaustoel is de sleutel tot succes

Breng je veel werkuren door achter een beeldscherm? Een goede werkhouding is van essentieel belang. Want wanneer de houding niet goed is, dan kan dit veel negatieve gevolgen hebben. Denk aan concentratieproblemen, maar ook aan het ontwikkelen van pijnklachten. 

Investeer daarom in een goede, ergonomische bureaustoel. Zorg ervoor dat je deze naar wens kunt verstellen en de juiste hoogte heeft. Zo kun je efficiënt en gezond werken in je thuiskantoor. Veel aanbieders hebben tegenwoordig bureaustoelen in het assortiment. Hier is www.intenswonen.nl een bekend voorbeeld van. 

Samengevat

Veel mensen besluiten een thuiskantoor in te richten. Thuiswerken brengt de reistijd naar beneden en het zou productiever zijn. Al verschilt dat per werknemer. Een thuiskantoor kan men op verschillende manieren inrichten, die bijdragen aan een goed werkklimaat. Dit kan een goede bureaustoel zijn, maar ook de ruimte en de kleuren van het kantoor zijn van essentieel belang. Heb je al nieuwe ideeën opgedaan?