De metamorfose van je erf

Zin om de handen uit de mouwen te steken en je tuin en woning eens flink te vernieuwen? Maak jouw erf zowel fraai als functioneel!

Wat is er nou mooier dan je tuin in lopen en echt het gevoel te krijgen dat je thuis bent? Die ervaring wordt stukken sterker wanneer je je grondgebied persoonlijker maakt. Dit doe je weer door één of meerdere constructies neer te zetten die een streling zijn voor het oog maar ook nog eens een functie hebben. Ben je benieuwd wat voor invloed dergelijke aanpassingen op jouw woongenot kunnen hebben? Lees dan vooral onze tips!

Vlonder

Wie een schitterend alternatief voor een tegelterras zoekt, vindt het in de vorm van een vlonder. Deze houten verhoging maakt de aanblik van je zitplek een stuk aangenamer dankzij het natuurlijke materiaal waar het uit bestaat. Hiermee wordt de verbinding tussen huis en tuin middels je terras helemaal compleet! Weer of geen weer, je aandacht wordt steeds naar deze plek getrokken en het liefste zou je er het hele jaar vertoeven. Zodra de zon zich weer laat zien, ben je er niet weg te slaan!

Schutting

Het is nooit verkeerd om je erf zichtbaar af te bakenen. Dankzij een schutting kun je je kinderen en huisdieren goed in de gaten houden en weten buitenstaanders letterlijk en figuurlijk waar jouw grenzen liggen! Kies hout of kunststof om de afscheidingswand mee op te bouwen. Selecteer een kleur en textuur die helemaal bij jou en de rest van je tuin passen.

Overkapping

Wanneer de zomer weer aanbreekt, wordt het een verademing om weer buiten te zitten. In de schaduw is het soms net te koel maar het licht kan ook te fel zijn. Hier kun je iets aan doen door middel van een overkapping. Het matigende effect wordt helemaal compleet wanneer je polycarbonaat platen aan de bovenkant van de constructie plaatst. Deze laten het licht wel door maar maken het ook diffuus, zodat je in de gewenste mate van het mooie weer kunt genieten!