De verschillende soorten kunststof gietvloeren

Als je ervoor kiest om een duurzame vloer een woning te laten gieten dan ben je er nog niet. Vervolgens moet je de keuze maken welk type vloeren je wil laten aanbrengen en welk bedrijf dit voor je gaat doen. Sommige mensen kiezen er ook voor om zelf aan de slag te gaan met het gieten voor een vloer maar over het algemeen is dat niet aan te raden. Het vereist namelijk expertise en gebruik van specialistische gereedschappen. Over het algemeen kan een specialist op het gebied van kunststof gietvloeren je hier het beste bij helpen.

Normale gietvloer

Een normale gietvloer is ongeveer 3 mm dik en kost enkele tientallen euro’s per vierkante meter. De prijs per vierkante meter wordt lager naarmate het oppervlakte groter wordt. De vloer kan namelijk in een keer gegoten worden, ook in verschillende ruimtes. De meeste mensen kiezen voor het gieten van een vloer vanwege de duurzaamheid, je kan er tientallen jaren van genieten. Je hoeft bovendien ook weinig onderhoud uit te voeren.

Vloercoating

Vloercoating wordt ook steeds populairder. Omdat steeds meer consumenten de voordelen van een gegoten vloer en zien. Voor een woonkamer of slaapkamer hoef je echter niet een complete gietvloer aan te schaffen, dan volstaat vloercoating ook. Dit is een dunnere variant van de gietvloer. Waardoor er minder materiaal nodig is om deze ondergrond te gieten en waardoor het totaal ook minder kost om de vloer aan te brengen.

Bron: https://www.betonvloercoating.nl/

Epoxyvloer

Dit type vloer is wellicht wat minder bekend. De epoxyvloer wordt voornamelijk gebruikt in grote bedrijven gebruikt. Waar de vloer een zware belasting aan moet kunnen. Bijvoorbeeld in een magazijn of een ruimte waar zware machines over de vloer heen rijden. Een epoxyvloer is net even wat dikker dan een normale gietvloer, en kan daardoor meer gewicht aan. De vloeren zijn ook eenvoudig te herstellen mocht er een beschadiging optreden. Er hoeft alleen een nieuwe toplaag aangebracht te worden en de bestaande vloer ziet er weer als nieuw uit.