Dit is waarom eikenhouten meubels niet mogen ontbreken in huis

Toe aan nieuwe meubels, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Verklein dan het aanbod door alvast op zoek te gaan naar het juiste materiaal. Een van de populairste materiaalsoorten is eikenhout. Niet alleen nu. Eikenhout is al sinds mensenheugenis ongelooflijk populair. Niet zonder reden, want dit materiaal biedt tal van voordelen. Het ziet er niet alleen heel mooi en tijdloos uit, maar is ook nog eens ongelooflijk praktisch in gebruik. Nog niet overtuigd waarom jij juist die eiken tafel op maat moet bestellen? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende voordelen. 

Past in elk interieur 

De interieurstijlen vliegen je tegenwoordig om de oren. Van landelijk tot industrieel, alles komt voorbij. Bij elke stijl horen ook weer een aantal kenmerkende materialen, kleuren en vormen. Hierdoor voel je je soms ietwat beperkt in je keuzes. Het fijne van eikenhout is dat dit heel gemakkelijk te combineren is. Het past binnen elke stijl. Het grootste kenmerk van eikenhout is immers de natuurlijke uitstraling. Laat dit nou net hét belangrijkste kenmerk van vrijwel elke interieurstijl van dit moment zijn.

Anno 2023 zijn we constant op zoek naar manieren om meer van de natuur in ons huis te integreren. Met behulp van eikenhout haal je heel eenvoudig iets van de natuur in huis en creëer je meer charme en warmte binnen het interieur. Doordat eiken meubels zich heel gemakkelijk laten combineren, hoef je hierbij ook geen andere aanpassingen te verrichten. Het meubelstuk is al een eyecatcher op zich.  

Op maat te maken 

Omdat eiken een natuurproduct is, is dit ook eenvoudiger op maat te maken. In tegenstelling tot andere meubels worden deze niet altijd in grote getalen in een fabriek gefabriceerd. Met dit natuurlijke materiaal moet voorzichtig worden omgesprongen. Veel fabrikanten bieden dan ook de optie om de meubels volledig op maat te maken. 

Dit biedt ongelooflijk veel voordelen. Stel, je hebt een kleine woning en je wilt toch wat meer opbergruimte creëren. Dan is het natuurlijk heel fijn als je een eiken kast op maat kunt laten maken. Zo weet je niet alleen zeker dat hij binnen de ruimte past, maar kan hij ook geheel naar wens worden afgestemd. 

Robuust 

Heb je een gezin met jonge kinderen? Dan weet je ook dat er regelmatig wel iets wordt omgestoten of dat men iets laat vallen. Daar ontkom je niet aan. Daarom is het ook belangrijk dat alle meubels in huis tegen een stootje kunnen. Zo voorkom je onnodige schade en weet je zeker dat de meubels – ondanks de soms onhandige momenten – lang mee zullen gaan. 

Eikenhout is dan een zeer goede keuze. Een belangrijk kenmerk van eikenhout is dat het erg stevig is. Het kan wel tegen een stootje. Bovendien zien we door zijn natuurlijke uitstraling dat butsen eigenlijk weinig verschil maken. Dit verhoogt enkel de charme van het meubelstuk. Mocht er dan ook onverhoopt toch wat schade ontstaan, dan valt dit eigenlijk nauwelijks op en doet het zeker niet af van de uitstraling van het meubelstuk.