Ervaar het ultieme kerstgevoel in Den Haag

Verhuizen naar Den Haag rond kerst is nog niet zo’n gek plan. Het is misschien niet direct waar je voor kiest. Maar een verhuizing rond de feestdagen hoeft niet ongezellig en sfeerloos te zijn. Het maakt de verhuizing juist leuker dan gewoonlijk. Je wilt je vast volledig richten op het inpakken en klussen, maar het is ook van belang om tijd te maken voor leuke dingen in de kerstvakantie. Ga bijvoorbeeld met familie of vrienden schaatsen of naar één van de leuke kerstmarkten om jezelf te verlichten van alle stress. En natuurlijk moet je ook gewoon genieten van de jaarwisseling tussen het klussen door. December is een maand om niet te vergeten en zo kan je toch leuke herinneringen maken.

Meevaller

Deze maanden is het in Den Haag heel knusjes door de winterse warmte. De etalages van de winkels uit het historische centrum krijgen meer sfeer. Je kan zeker je kerstinkopen doen in één van de bekende warenhuizen, maar ook op de grote kerstmarkt op het mooie Lange Voorhout, de mooiste kerstmarkt van het land in het Museumkwartier. Daar bovenop is er om de koninklijke paleizen genoeg winkelgelegenheid voor het ontwerp van een eigen feest outfit. En de hele week zijn ze geopend! Ook is er de gelegenheid om jezelf te laten verrassen op het Festival Carnivale of de wintermarktjes, waar er genoeg van te vinden zijn, met de meest plaatselijke producten.

In Den Haag is het ook overspoeld met meer feestelijke festivals en evenementen. Daarnaast kan je in de avond je ook verwonderen over de betoverende videoprojecties op de Ridderzaal en het Kurhaus. Bij het Kurhaus is er ook elk jaar een schaatsbaan te vinden met veel gezelligheid, bij de boulevard is een super leuke roetsjbaan te vinden en boven de zee bevindt zich een waanzinnige Light Air Show. De prachtige ijssculpturen, een winterse kermis en een betoverende wereld met duizend lichtjes niet te vergeten. Gun jezelf deze meevaller.

De leukste tips

Je kan verschillende dingen doen om de sfeer erin te krijgen. Hier heb je een aantal tips. Tijdens het verhuizen kan je je oude huis of nieuwe huis alsnog even versieren met wat leuke kerstdecoratie om je huis sfeervol te maken. Zet een kleine kerstboom snel op, hang wat kerstlichtjes op en zet de kamer vol met kaarsen. Niet te vergeten een mooie kerstkrans voor aan de voordeur.

Naast je versiering kun je ook kerstkaarten ophangen die je gekregen hebt voor wat extra sfeer. Een leuk kaartenrek kopen om je kerstkaarten in te doen, je kerstkaarten aan een lijntje of aan een streng met led-kerstlichtjes vastmaken of als je het echt heel feestelijk wilt maken kan je je kerstkaarten in de vorm van een kerstboom plakken op je deur!

Een ander twijfelgeval is wat voor kaarten je nu gaat versturen. Is het tijd voor verhuiskaarten of kerstkaarten. Twijfel je tussen een adreswijziging met een kerstgroet of een kerstkaart met je nieuwe adres? Stuur dan kerst-verhuiskaarten naar je familie en vrienden. Dat zijn kerst- en verhuiskaarten in 1, zodat je hen een fijne kerst wenst én je nieuwe adres kan doorgeven. Zo maak je met kerst-verhuiskaarten je adreswijziging extra feestelijk. Tot slot is het verstandig je kerst-verhuiskaarten op tijd te versturen, zo rond of op 5 december. Dan heb je zekerheid dat kerstkaarten die voor jou bedoeld zijn, niet op je oude adres geleverd worden.