Hoe kies ik de beste schilder?

Een muurtje schilderen of de gevel een make-over geven, welke klus er ook geklaard moet worden, de schilder staat voor je klaar. Maar niet elke schilder is geschikt voor elk werk. Daarom vind je hier een stappenplan naar het vinden van de beste schilder! 

Neem deze stappen bij het zoeken naar een schilder!

Een schilder vinden is voor de één een makkelijke klus, en voor de ander een moeilijke opgave. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt zetten om dit toch voor elkaar te krijgen. Welke stappen dat zijn lees je hieronder. 

Stap 1. Vraag rond en krijg advies. 

De eerste stap die je kunt zetten in het vinden van de juiste schilder is rondvragen. Vraag aan collega’s, vrienden en familie naar mogelijkheden en naar hun ervaringen met schilders. Zo krijg je meteen opties met goede recensies. Persoonlijke aanbevelingen kunnen heel waardevol zijn. 

Stap 2. Zoek online. 

Gebruik online platforms, zoals lokale bedrijvengidsen, recensiewebsites of sociale media, om schilders in jouw omgeving te vinden. Lees beoordelingen en feedback van klanten om een idee te krijgen van de reputatie van de schilders.

Stap 3. Ga af op specialistes. 

Welke werk moet er uitgevoerd worden? Wanneer je het antwoord weet op deze vraag weet je ook waar je op moet letten bij het zoeken naar een schilder. Moet er binnen iets geschilderd worden? Dan hoef je niet een buitenschilder in te schakelen. Ook kun je kijken naar de specialistes van bepaalde vakmannen. 

Stap 4. Controleer de referenties. 

Vraag de schilders om referenties van eerdere klanten en neem contact op met die klanten om hun ervaringen te horen. Dit geeft je inzicht in de kwaliteit van het werk en de betrouwbaarheid van de schilder. Je kunt ook recensies lezen, maar let hierbij wel goed op neppe en onbetrouwbare content. 

Stap 5. Vraag om een offerte. 

Neem contact op met de geselecteerde schilders en vraag om een gedetailleerde schriftelijke offerte. Zorg ervoor dat de offerte alle aspecten van het schilderwerk omvat, zoals de te gebruiken materialen, de geschatte duur van het project en de totale kosten. Waarom is dit belangrijk? Hierdoor weet je precies wat jou te wachten staat en kun je goed verschillende schilders vergelijken. 

Stap 6. Controleer de licenties en verzekering

Vraag de schilder naar de geldige licenties en verzekeringen. Een professionele schilder moet over de juiste vergunningen beschikken en verzekerd zijn voor aansprakelijkheid en eventuele schade. Wanneer een schilder een goede verzekering biedt, betekent dit vaak dat ze vertrouwen hebben in hun werk. 

Stap 7. Stel vragen. 

Als laatste is het Belangrijk om van tevoren in gesprek te gaan met de vakman en vragen te stellen. Zo weet je zeker dat de samenwerking soepel zal verlopen en loop je niet tijdens de klus tegen misverstanden aan.