Hoe meet je afstand met een laser?

Met een lasermeter meet je de afstand van een bepaalde positie naar een andere bepaalde positie. Bijvoorbeeld een afstand tussen een kast en de muur. De laserstralen communiceren met elkaar en zo komt er op het apparaat of als je een bluetooth laser meter hebt op jouw telefoon een waarde te staan. De tijd van het meten kan verschillen doordat de straal van de laser weer terug moet kaatsen naar de lens. Hoe langer het object hoe langer het kan duren. Afstand meten met een laser is dus prima mogelijk!

Lasermeters

Vandaag de dag zijn lasermeters zeer geavanceerd geworden. Zo heb je bijvoorbeeld meer bereik of meer functies zoals bijvoorbeeld een bluetooth functie. Met behulp van de app die bij de specifieke lasermeter zit kun je de gegevens aflezen zoals bijvoorbeeld afstand of inhoud. Ook vind je verschillen in het bereik van meters. Dit kan oplopen tot een bereik van maarliefst 300 meter. Daarnaast zijn er ook zogenaamde dubbel lasermeters waarvan het bereik wat minder is. Maar hierbij kan je wel de afstand tussen meerdere objecten afmeten. Het bereik is wel wat minder namelijk maar 50 meter.

De functies van de Bluetooth APP

Met een bluetooth laser meter heb je altijd de resultaten bij de hand op al je favoriete apparaten. Of het nu op je tablet is of je telefoon je kan overal de resultaten inzien. Zo kun je bijvoorbeeld alle maten van je huis of werkplaats in je app laten zetten. En hiervan kun je weer een bouwplan maken en heb je geen architect nodig om achter de maten in huis te komen. Vervolgens kan je het eenvoudig exporteren naar een JPG afbeelding of PDF bestand. Zo kun je het met iedereen delen en samenwerken op afstand.

Wat zijn de technische mogelijkheden

Er zit onderling veel verschil tussen de verschillende lasermeters. Met de geavanceerdere lasermeters kun je naast afstand ook min max metingen of continu metingen doen. Of wat dacht je van pythagoras metingen of schilders metingen. Met de ingebouwde ledverlichting kun je dag en nacht meten. De meeste gebruikte functies is de oppervlakte meting. Zo meet je snel en vakkundig de maten van een huis of werkruimte op. Wanneer de lasermeter over bluetooth beschikt deel je het ook gemakkelijk met aannemers of andere mensen waarmee je het project uitvoert.