Is het slim om bij nieuwbouw te kiezen voor zonnepanelen?

Bij de bouw van nieuwe woningen of bedrijfsruimte is het zeker verstandig om te kiezen voor zonnepanelen. Het is immers sowieso de bedoeling dat er vanaf nu alleen nog duurzame panden worden gebouwd. Een dak waar zonne-energie kan worden opgewekt in combinatie met goede isolatie is dan een heel belangrijke stap. Je kunt de zonnepanelen opbrengst op Zonduurzaam.nl uitrekenen. Zo kun je precies bepalen hoeveel zonnepanelen er op het dak gelegd moeten worden om een realistische opbrengst te krijgen. Uiteraard worden de woningen wel op het conventionele elektriciteitsnet aangesloten zodat er altijd voldoende stroom is, ook als de zonnepanelen de vraag niet aan kunnen. 

Zonnepanelen hebben de toekomst

De ontwikkeling van zonnepanelen staat niet stil. Ze worden steeds efficiënter zodat ze meer stroom kunnen opwekken. Daarnaast worden ze lichter in gewicht, waarmee de panelen ook geschikt zijn voor kwetsbare daken. Bij Zonduurzaam kun je veel informatie vinden over soorten zonnepanelen en de voorwaarden en voordelen van plaatsing. Het is mogelijk om subsidie aan te vragen als je je dak van deze panelen wilt laten voorzien. Daarmee verdien je de investering nog sneller terug en kun je dus volop profiteren van het feit dat je geen stroom meer hoeft af te nemen van je energieleverancier. 

Alle woningen moeten verduurzamen

Het is de bedoeling dat alle woningen in Nederland uiteindelijk worden verduurzaamd. De Nederlandse regering wil vanaf 2050 geen fossiele brandstoffen zoals olie, kolen en gas meer gebruiken. Om dat doel te bereiken moet er nog veel gebeuren. In Nederland staan nu zo’n 8 miljoen woningen, waarvan het grootste deel nog niet is verduurzaamd. Het plaatsen van zonnepanelen is slechts één manier om klimaatdoelen te halen, een andere maatregel is om alle huishoudens vanaf 2026 te verplichten om een warmtepomp te gaan gebruiken of aan te sluiten op een klimaatvriendelijk warmtenet. 

Wanneer ga jij voor zonnepanelen?

Denk je na over zonnepanelen voor je woning? Zet dit voornemen dan om in concrete stappen en vraag vandaag nog een offerte aan voor het laten plaatsen van de panelen. De verwachting is dat de prijzen in de toekomst zullen stijgen, dus als je nu je slag slaat ben je nog sneller op het punt dat je volop profiteert van het rendement van je panelen.