Je huis kalkvrij maken

De meeste mensen kennen kalk vooral van de badkamer. Kalk kan ontstaan als water zich te lang ergens vestigt. Als hij er kalk ontstaat in de leidingen of in apparaten die gebruikmaken van leidingwater dan kan dit voor problemen zorgen. De wasmachine die niet meer werkt of een kraan die is vastgelopen bijvoorbeeld. Om dit te voorkomen is het belangrijk om te gebruik te maken van een waterontharder. Bijkomend voordeel is dat de kwaliteit van het drinkwater er ook nog eens op vooruit gaat. En dat je minder schoonmaakmiddelen nodig hebt om de badkamer schoon te houden.

Waarom je huis vrij maken van kalk

Te veel kalk is niet goed voor het drinkwater en ook niet goed voor de apparaten die gebruikmaken van leidingwater. Als er een kalkprobleem ontstaat dan moet er een volledige renovatie aan het leidingwerk uitgevoerd worden om het probleem te herstellen. Gelukkig is er een manier om te voorkomen dat kan ik ze gaat ophopen in het water. Het is tegenwoordig steeds makkelijker om water te onthouden. Maak bijvoorbeeld gebruik van een waterontharder van Amysoft.

Voordelen van een waterontharder

De gemakkelijkste oplossing is het aanschaffen van een waterontharder. Hier hoef je nauwelijks naar om te kijken en het niet neemt niet veel ruimte in beslag. Bovendien krijg je maar liefst 15 jaar garantie op het apparaat. Zodat je er zeker van bent dat het de komende jaren goed werkt. In de meeste gevallen gaat het apparaat echter wel 25 jaar of langer mee. Zorg ervoor dat je drinkwater en leidingwater veiliger is door het kalkvrij te maken. Het kost niet veel en levert je op de lange termijn veel op.

De waterontharder laten plaatsen

Als je eenmaal een waterontharder hebt aangeschaft dan moet je de locatie bepalen waar deze komt te staan. Meestal installeert het bedrijf waar je het hebt aangeschaft voor je. Waterontharder kan bijvoorbeeld in de bijkeuken of garage worden geplaatst. Als de geen kruipruimte aanwezig is dan kan er voor gekozen worden om een kleiner model te plaatsen, dat kan dan in de meterkast.