Koude dagen voor de boeg? Hier wat tips om het lekker warm te houden!

Ondanks dat we in Nederland te maken hebben met ‘koele’ winters, betekent dat niet dat het warm is. Maandenlang kan de temperatuur onder de 0 komen. Gelukkig zijn hier veel oplossingen voor zodat jij kunt genieten van een warme winter!

Iedereen kent het gevoel wel. Winter klopt op de deur en ondanks dat de deuren en ramen dicht zijn sijpelt er nog steeds koude lucht naar binnen. Op voorhand denk je natuurlijk dat je hier niets aan kunt doen, maar niet is minder waar. Er zijn een paar ingrepen, zowel klein als groot die kunnen zorgen dat het binnenklimaat aangenaam blijft. Daarom zijn er hier wat tips die u gelijk kunt implementeren.

Verwarming

We beginnen met het overduidelijke, de verwarming. Tegenwoordig is er veel aanbod aan verschillende radiatoren. Zo heb je topmerken zoals Stelrad radiatoren die veel varianten hebben in groot en klein. Zo is er voor elke kamer wel de juiste afmeting te vinden. Deze kun je ook instellen, zodat je in de ochtend kunt genieten een lekkere warme huis of net als je thuis komt van werk.

Alles dicht doen

Het is aan te raden om zoveel mogelijk de deuren en ramen dicht te houden. Zo hou je het makkelijkst alle koude lucht buiten. Dit geldt niet alleen voor de buitendeuren. Ook de deuren in huis kunnen dicht. Als je op het energieverbruik let, heb je in bepaalde kamers de verwarming uit. Als je de deuren tussen deze kamers dicht houdt, houd je kamers zoals de woonkamer of slaapkamer lekker warm. De gordijnen kunnen ook een kleine vorm van isolatie zijn. Deze zitten normaal gesproken voor het raam, als je de gordijnen in de avond dicht doet zal het een kleine buffer zijn tussen koud en warm. Onder de motto alle kleine beetjes helpen!

Ingewikkeld

Een dekentje op de bank of een extra deken in bed heeft veel voordelen. Hierdoor hoef je de verwarming niet al te hoog te hebben, heb je extra comfort en ben je lekker knus! Pak daarom lekker een dekentje erbij en geniet van je avonden thuis!

Dit waren onze tips voor het goddelijk en warm wonen. Hopelijk helpt het en kunt u de koude winterdagen comfortabel doorkomen.