Lever een perfect werkende afvoer af met Pvc Voordeel!

Een kind kan de was doen. En jij bent in staat om een perfecte hemelwaterafvoer aan te leggen of aan te passen met behulp van het ruime assortiment van Pvc Voordeel!

Wanneer je wasmachine kapot is, laadt je een vakman komen. Weer een andere expert schakel je in wanneer je woning in een nieuwe jas verf gestoken mag worden. Maar voor het aanleggen van een betrouwbare en duurzame regenwaterafvoer heb je helemaal niemand nodig! Ja, ons natuurlijk. Want Pvc Voordeel heeft alles wat voor deze klus vereist is. Door te kiezen voor onze buizen, beugels, goten en koppelstukken hoef jij je om je afvoer geen zorgen te maken. Wil je snel aan de slag? Reken dan op de snelle levertijden van Pvc Voordeel, samen met onze aantrekkelijke prijzen!

Hoe zet ik een dakgoot in elkaar?

Maak een keuze uit twee verschillende systemen. De eerste is een verbinding waarvoor je een professionele lijm nodig hebt, die je samen met je onderdelen eenvoudig bij Pvc Voordeel aanschaft. Hiermee maak je de diverse onderdelen stevig aan elkaar vast. Je hebt de lijm echter niet nodig voor het kliksysteem, waarbij je buizen en koppelstukken eenvoudig in elkaar schuift.

Dakgoot maat

Om zeker te zijn van je zaak heb je bij het aanleggen van je afvoer een groot draagvlak nodig. Als je dak niet berekend is op de hoeveelheid neerslag die deze zou moeten verwerken, kunnen lekkages ontstaan. Ook de bodem rond het gebouw in kwestie kan hiervan hinder ondervinden; in het ergste geval neemt dit de vorm van verzakkingen aan. Door je dak- en mastgoot onderdelen bij Pvc Voordeel te bestellen en zelf te installeren, verlaag je dit risico aanzienlijk. Zeker wanneer je rekening houdt met onderstaande verhoudingen:

  • 60 m2 à 100 mm mast- of bakgoot
  • 100 m2 à 125 mm mast- of bakgoot
  • 130 m2 à 150 mm mast- of bakgoot
  • 150 m2 à 180 mm mast- of bakgoot

Verdere benodigdheden

Met enkel goten red je het opbouwen van je afvoer uiteraard niet. Maar geen nood! In onderstaande lijst vind je alle onderdelen terug die je nodig hebt:

  • Dakgoot
  • Regenpijpen
  • Gootbeugels – om de goten mee aan het gebouw te bevestigen; tussen twee gootbeugels mag maximaal 50 cm dakgoot zitten
  • Eindstukken
  • Uitloop – verbindingsstuk tussen de dakgoot en de regenpijp
  • Verbindingsstukken – hiermee bevestig je meerdere stukken dakgoot aan elkaar

Waar moet ik verder op letten?

Kies alleen voor de meest duurzame onderdelen en zorg dat deze allemaal dezelfde diameter hebben. Alleen dan creëer je de perfecte aansluiting en weet je zeker dat het regenwater goed door zal lopen. Om daar extra zeker van te zijn, is het belangrijk dat je om de acht meter goot een stuk regenpijp plaatst.