Op zoek naar een activiteit voor kinderen? Geef ze een puzzel!

Tegenwoordig brengen kinderen veel tijd door achter de computer of de televisie. Gelukkig zijn er voor kinderen veel alternatieven zonder scherm om zich ook mee te vermaken. Een puzzel kan ze uren zoet houden. Het is dan wel belangrijk dat je er eentje uitkiest die goed in de smaak valt. Hieronder wat tips voor geschikte puzzels voor kinderen.

Disney puzzel 1000 stukjes valt altijd in de smaak

Heb je wat jongere kinderen? Dan is een puzzel met een Disney thema een goede keuze! De afbeeldingen zijn herkenbaar en veel kinderen zijn grote Disney liefhebbers. Disney puzzels zijn erg kleurrijk. Hierdoor is het voor jongere kinderen makkelijker om de juiste stukjes te vinden. De felle kleuren zijn goed uit elkaar te halen. Omdat je als kind snel de juiste stukjes vindt blijft het leuk om met de puzzel bezig te blijven. Veel kinderen zullen de Disney figuren op de puzzel herkennen. Dit maakt de puzzel makkelijker en leuker voor ze om te maken. Ze weten immers hoe de personen of figuren eruit moeten komen te zien! Een goede optie kan de Disney puzzel 1000 stukjes zijn. Als 1000 stukjes misschien nog wat veel is, zijn er ook vele Disney puzzels te verkrijgen in varianten met minder stukjes.

Een levendige afbeelding spreekt kinderen aan

Een plaatje, foto of tekening waarin veel gebeurt zal kinderen eerder aanspreken dan bijvoorbeeld een landschap of een foto. Jan van Haasteren het park 3000 stukjes is een puzzel die daarom veel kinderen aanspreekt. Het is een afbeelding die boeiend blijft om naar te kijken en er gebeurt van alles! Wil je uit veel verschillende afbeeldingen een puzzel kiezen? Of zoek je een puzzel waarop iets specifieks wordt afgebeeld, zoals een lievelingsdier of een favoriet cartoonfiguur? Dan is een Heye puzzel wat je zoekt! Dit merk biedt een groot assortiment aan puzzels met allemaal verschillende afbeeldingen.

Jan van Haasteren puzzels voor de stripliefhebber

Op zoek naar een grappige puzzel? Puzzels van Jan van Haasteren zijn eigenlijk strips in de vorm van een puzzel. Je kunt er eindeloos naar blijven kijken en nieuwe details en grapjes ontdekken. Wil je jezelf uitdagen? Dan is Jan van Haasteren het park 3000 stukjes een goede puzzel voor jou! Er zijn ook Jan van Haasteren puzzels te verkrijgen in varianten met minder stukjes. Als jij of je kind nog niet zoveel ervaring heeft met het maken van een legpuzzel, is het aan te raden wat makkelijker te beginnen. Hoe minder stukjes, hoe makkelijker de puzzel. Ben je op zoek naar een minder uitdagende puzzel? Dan is een Heye puzzel of de Disney puzzel 1000 stukjes aan te raden. Beginner of gevorderd, jong of oud: er is altijd een passende puzzel te vinden!