Stucen: zelf doen of uitbesteden?

Wil je genieten van prachtig afgewerkte plafonds en muren? Wanneer uw muren of plafonds een opknapbeurt kunnen gebruiken dan is het tijd om te stucen. Stucen is het netjes afwerken van uw muren of plafonds met een cement- of gipslaag. Je kan stucen als onderlaag en als eindafwerking. Stucen als onderlaag is bedoeld wanneer je de muur later nog wilt behangen of verven, het is een soort basislaag. Stucen als eindafwerking is bedoeld voor wanneer je alles er mooi uit wil laten zien zonder het later nog te verven of behangen. Stucen is veel werk en daarom hebben wij de voordelen van het uitbesteden van stucen aan een stuckdoor voor u verzameld.

Kennis en ervaring

Stucen is niet iets wat iedereen zomaar kan. Er zijn speciale opleidingen tot stukadoor en is dus echt een klus voor specialisten. Het uitbesteden van de klus aan een stukadoor kan dan ook erg handig zijn. De kennis is een van de belangrijkste redenen om het stucwerk uit te besteden. Stukadoors hebben veel ervaring en weten welke aanpak ze in welke situatie moeten gebruiken. Ook kunnen ze de verschillende aanpakken goed uitvoeren doordat ze soortgelijke klussen al veel vaker hebben uitgevoerd.

Materiaal

Naast dit beschikken stukadoors over de materialen die er nodig zijn tijdens het stucwerk. Wanneer je zelf gaat stucen is de kans dat je verschillende materialen moet aanschaffen of huren. De beslissing is dus of je deze investering wilt maken en zelf aan de slag wilt gaan.

Kracht

Stucen is enorm zwaar en wanneer uw lichaam dit niet gewend is, is de kans op spierpijn en vermoeide armen groot. Hierdoor moet je langer tussendoor rusten en dit is niet efficiënt voor het stucwerk doordat het snel opdroogt en eigenlijk in een hoog tempo moet gebeuren.

Wilt u het toch liever zelf doen? Denk dan goed na over je aanpak en start niet zonder alles over stucen te weten. Wilt u het toch overlaten aan een expert? Neem dan een kijkje bij Stukadoor Amsterdam of Stukadoor Weesp. Deze experts kunnen u aan uw perfecte plafond en muren helpen.