Tips voor een gezellige sfeer in je huis!

Nu de winter weer in aantocht is, kan het heerlijk zijn om je interieur te veranderen. Hoe heerlijk is het om tijdens donkere dagen onder een dekentje op de bank te liggen en te genieten van je gezellige huis. Een paar nieuwe accessoires in je huis of wat meubels verplaatsen, kan er voor zorgen dat je interieur een hele andere uitstraling krijgt. Wij geven dan ook verschillende tips voor een gezellige sfeer in je woning, zonder dat dit duur hoeft te zijn!.

Schoonmaken en opruimen

Voordat je je kunt richten op je nieuwe interieur, is het handig voorafgaand hieraan je huis eens goed op te ruimen en schoon te maken. Gooi ook spullen weg die je eigenlijk al heel lang niet gebruikt hebt. Vaak liggen er meer spullen in je huis dan je doorhebt, puur omdat je de helft vaak niet eens meer nodig hebt of al jaren geleden vervangen hebt door iets anders. En dat is niet alleen jammer van de ruimte die die spullen in beslag nemen, maar het is ook niet echt rustgevend voor je hoofd. Ga dus eens een keer goed je huis bij langs, ruim goed op, maak schoon en gooi weg wat je niet meer gebruikt. Er wordt niet voor niets gezegd dat een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd! Aan de slag dus!

Een plan maken

Daarna is het zaak om aan de inrichting van je interieur te gaan denken. Wat helpt is om hierbij een plan te gaan maken. Misschien heb je door je enthousiasme zin om naar allerlei winkels te gaan en gelijk te kopen wat je mooi vindt. Dat is echter niet verstandig om te doen. De kans is dan namelijk groot dat je spullen koopt die in jouw woning niet mooi staan, of dat de spullen zelf bij elkaar niet mooi staan. Het is daarom goed om een plan van aanpak te maken. De kleur is hierin heel belangrijk. Wat voor kleuren wil je hebben in je woning en wat staat mooi bij je meubilair? Wist je dat een zwart interieur tegenwoordig helemaal in is. Veel mensen denken dat zwart een interieur heel donker, neigend tot depri, zou maken. Maar dit is juist totaal niet het geva! Met de kleur zwart creëer je juist een super charmant, elegant en stoer interieur. Zeker iets om over na te denken dus!

Accessoires

Door het kopen van nieuwe accessoires zul je zien dat je huis er ook al gelijk heel anders uitziet.  Fleur bijvoorbeeld je bank op door er lekkere vrolijke kussens op te leggen. De toevoeging van kussens in je huis kan voor een heel knus effect zorgen. Verder kun je ook gordijnen ophangen. Ook dat staat heel gezellig. Wat ook een idee is, is om je eettafel een kwartslag te draaien. Hierdoor zorg je ervoor dat deze of wat meer, of wat minder zichtbaar in je kamer staat. Dat geeft gelijk een ander effect!