Wat is een coatingvloer?

Op coatingvloer.nl vind je vele soorten vloeren. De populairste zijn de coatingvloer en gietvloer. Een coatingvloer is een laag die je aanbrengt bovenop een bestaande vloer. Dit mag een nieuwe vloer zijn maar het kan ook op een beschadigde vloer geplaatst worden. Het is niet alleen een praktische vloer die beter bestand is tegen krassen en stoten. Maar ook worden ze strak en modern gemaakt waardoor ze in ieder interieur passen. Voornamelijk zie je dit bij bedrijfspanden maar ook nieuwbouw huizen worden vaak voorzien van een coatingvloer.

De voordelen van een coatingvloer

Een coatingvloer is een duurzame oplossing voor in huizen en bedrijven. Door het stoot- en slijtvaste karakter van deze vloer gaat hij heel wat jaren mee. Waar je op laminaat snel beschadigingen ziet is dat bij deze vloer vele malen minder tot bijna niet zichtbaar. Ook zijn de vloeren waterdicht en UV bestendig en zijn helemaal op maat te maken qua kleuren en afwerkingen die jij wenst.

Waarom een gietvloer bestellen?

Een gietvloer is uitermate geschikt voor bedrijven en winkelpanden. Maar het is ook een hypoallergene vloer die je kunt gebruiken voor het voorkomen van huisstofmijt en hooikoorts pollen. Dit zorgt ervoor dat mensen minder last hebben van hun allergieën. Ook is het onderhoudsvriendelijk en hoef je er alleen met de stofzuiger en dweil een keer overheen. Chemische middelen zijn niet nodig voor het reinigen van deze vloer.

De langere levensduur van deze vloeren

Door de praktische kant hebben deze vloeren een lange levensduur. Ze bieden een goede en sterke bescherming tegen stoten en krassen. Maar ook zijn ze veel makkelijker te onderhouden dan andere vloeren. Zo bespaar je niet alleen geld in de portemonnee maar draag je ook bij aan een milieuvriendelijke wereld. Je ziet het ook veel in bedrijfspanden en horecagelegenheden waar ze jarenlang met een vloer willen doen.