Zelf een gietvloer aanbrengen of toch een vakman inschakelen?

Als je ervoor kiest om een duurzame gietvloer in je woning aan te brengen dan sta je direct eigenlijk al voor de volgende keuze. En voor veel mensen is dit een aardig dilemma. Ga je zelf aan de slag met het aanbrengen van de vloer, of laat je het toch uitvoeren door een vakman in die het allemaal voor je kan regelen? Beide opties hebben verschillende voordelen en nadelen. We vertellen je graag wat meer over hoe je deze keuze het beste kan maken.

De prijzen van gietvloeren worden steeds voordeliger

Een aantal jaar terug was het voor de meeste mensen nog veel te prijzig om een gietvloer aan te laten brengen. De investering was relatief hoog in vergelijking met andere type vloeren. Dit komt voornamelijk omdat het materiaal meer kost en omdat de vloeren veel langer meegaan. Een gietvloer kan wel tientallen jaren meegaan, terwijl een houten vloer vaak na een aantal jaar al aan vervanging of reparatie toe is. Omdat er steeds meer bedrijven bijkomen die zich specialiseren in het aanleggen van een gegoten vloer, worden de prijzen ook steeds aantrekkelijker (bron epoxywinkel).

Vergelijk verschillende gietvloer offertes

Als je de keuze hebt gemaakt om een gietvloer in je woning aan te brengen. Dan is het wel verstandig om de prijzen van tevoren goed te vergelijken. Hoeveel kost het als je het zelf ga doen en wat heb je ervoor nodig? Vergelijk dit met de prijs die de gietvloer specialist aan je zou berekenen. Let echter niet alleen op de prijs maar ook op de kwaliteit. Het is natuurlijk zonde als je het overnieuw moet doen en dan sta je voor dubbele kosten. De meeste mensen zijn daarom beter af om toch een specialist in te schakelen op dit gebied.

Meer over de prijs van een gietvloer te weten komen

Niet iedereen weet hoe de prijs van een gietvloer tot stand komt. Hoe dit precies berekend wordt, kunnen we ook niet allemaal op deze pagina uitleggen. De belangrijkste onderdelen zijn echter de arbeidstijd en het materiaal dat er aan te pas moet komen. Wanneer er meerdere ruimtes voorzien worden van hetzelfde type vloer, kan je flink besparen op de prijs per vierkante meter. Wil je meer hierover weten? Ontdek alle informatie op Gietvloerprijzen.nl.