Zo kun je jouw nacht camera buiten beschermen 

Camera’s zijn ideaal om je huis te beveiligen. Je kunt precies zien wat er om je huis gebeurt. Helaas worden camera’s wel eens gestolen of vernield, maar ook extreme weersomstandigheden of insecten kunnen schade berokkenen aan een nacht camera. Je kunt jouw nacht camera buiten beschermen met een paar praktische tips. Welke tips zijn dat? Lees het hier!

Vernieling of diefstal voorkomen

Een nacht camera is de perfecte manier om je huis te beveiligen tegen diefstal of vandalisme. Https://pro-alarm.nl/ verkoopt uitgebreide camerasystemen met allerlei functies die de veiligheid van je huis vergroten. Wanneer je ‘s nachts geluiden hoort en je voelt je er niet veilig bij, kun je op de camerabeelden precies achterhalen wat er gebeurd is. Bij diefstal kunnen de camerabeelden helpen bij het identificeren van de inbrekers. Het komt wel eens voor dat de daders hun sporen wissen door de camera’s die ze zien te vernietigen. Ook kunnen camera’s natuurlijk gestolen worden. Om dit te voorkomen is het handig om de camera’s op te hangen op hoge plekken waar je niet zomaar bijkomt, zoals op een muur of plafond. Het handigste is om een camera uit het zicht te plaatsen, zoals bij een dakrand of tussen de planten. 

Bescherming tegen insecten

Vaak hebben nachtcamera’s een klein lampje waar vliegen en muggen op af kunnen komen. Dit kan er natuurlijk voor zorgen dat de bewegingssensor niet goed meer werkt. Daarnaast kan het beeld geblokkeerd worden door insecten. Ook kan het gebeuren dat er spinnen afkomen op die muggen en vliegen spinnen, die vervolgens om de camera heen hun web gaan maken. Je kunt het beste gebruik maken van middelen tegen insecten. Denk bijvoorbeeld aan insectenspray op basis van citrus. Het is belangrijk dat je er goed op let dat deze middelen niet op de lens van de camera terechtkomen en het beeld van de camera beperken. Het helpt ook om regelmatig de behuizing van de camera schoon te maken.

Extreme weersomstandigheden

Nacht camera’s voor buiten zijn voorzien van stevige behuizing die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Het is verstandig van te voren op te zoeken waar de camera maximaal tegen bestand is. In het geval dat de behuizing van de camera niet voldoende is voor de weersomstandigheden, kun je een extra hoes of behuizing aanschaffen die specifiek bedoeld is voor het weer waar je mee te maken hebt. Vergeet hierbij niet om de kabels van een bedrade camera goed weg te werken en te beschermen tegen regen en ongedierte. Heb je nog geen camera en wil je toch graag je huis beschermen? Koop dan vandaag nog een camera, en bescherm jezelf tegen ongewenste indringers!