De badkamer trends van 2019

De start van het nieuwe jaar betekent voor veel huishoudens, dat het moment is aangebroken om hun woning te vernieuwen. Denk bijvoorbeeld aan een renovatie van de keuken, het vernieuwen van de badkamer, het herindelen van de tuin in het voorjaar, enzovoorts. Welke ruimtes in jouw woning zijn inmiddels wel aan een renovatie toe? In dit artikel gaan we in op de badkamer trends van 2019! Hoe zorg je dat de badkamer aansluit bij de laatste interieurtrends? Wij spraken een sanitair expert, die ons hier meer over kon vertellen.

Donkere kleuren winnen aan populariteit in de badkamer

Vaak wordt het gebruik van donkere kleuren in een woon- of slaapkamer sterk afgeraden. Het kan de ruimtes immers al snel kleiner maken, de ruimtes kunnen er minder gezellig door worden, enzovoorts. In de badkamer is dit anders! Een van de badkamer trends van 2019 is het gebruik van donkere kleuren in deze ruimte. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van grote, donkere tegels in deze ruimte. De donkere tegels geven de badkamer een luxe, moderne look. In het bijzonder, wanneer je de tegels combineert met een goud- of koperkleurige douchestand en douchekop.

Moderne ledverlichting in de badkamer gebruiken

Aanvullend op het gebruik van grote, donkere tegels in de badkamer, wint ook het gebruik van ledverlichting aan populariteit. Met ledverlichting kies je voor een hele duurzame oplossing, om de badkamer van voldoende licht te voorzien. De ledverlichting gaat veel langer mee dan andere vormen van verlichting. Ook leuk aan ledverlichting is de mogelijkheid om de kleur van het licht te veranderen. Kies in de avond voor een romantisch rood licht in de badkamer, gecombineerd met helder wit licht in de ochtend. Op internet vind je talloze voorbeelden van badkamers die zijn ingericht op basis van deze badkamer trends voor 2019. Het geeft je inspiratie voor je eigen badkamer!