3 benodigdheden voor een paardenstal

Met name voor meiden kan het een grote droom zijn, om een paard bij hun woning te hebben. Het is echter niet zomaar mogelijk om een paard bij je huis te houden! Je zal een wei nodig hebben, evenals een bak om in te rijden en een grote stal voor je paard. In dit artikel zetten we drie benodigdheden voor je op een rijtje, om een stal in te kunnen richten. Zo ben je ervan verzekerd, dat je paard hier veilig en op z’n gemak kan verblijven.

#1: een hooiruif in de stal

Om je paard van voldoende voedsel te kunnen voorzien, kan het slim zijn om een hooiruif in de stal op te hangen. Door deze aan het plafond van de stal te bevestigen kunnen paarden de hooiruif ook als een soort speeltje zien. Daarbij hoef je het hooi niet op de grond te leggen. Wel zo fris voor je paard!

#2: kies voor een grote kast in de stal

Niet alleen wil je in de stal een veilige plek hebben voor je paard. Ook moet je hier ruimte hebben om je spullen te kunnen bewaren. Denk aan de dekens voor je paard, het hoofdstel, het zadel, enzovoorts. Het bewaren van dergelijke spullen in huis is onverstandig. Niet alleen hebben deze spullen vaak een sterke geur, ook kost het veel moeite om de spullen steeds mee te moeten nemen naar de stal.

#3: een plek om je paard te borstelen

Tot slot is het prettig, wanneer je in de stal een plek hebt om je paard te borstelen. Doe dit niet in het verblijf van je paard zelf. Hierbij zou je veel haar op de vloer van het paardenverblijf achterlaten, wat voor irritaties bij het dier kan zorgen. Daarbij is het bepaald niet hygiënisch! Ook voor het onderhoud aan de hoeven van een paard komt zo’n losse plek in de stal goed van pas.

Bron: Minihorseshop.nl