Diamond painting eigen foto als hobby

Kleurrijk, creatief, rustgevend en voor heel het gezin. Dat is wat de hobby van dit moment, diamond painting, is. Je vult met gekleurde steentjes een geprinte canvas op, waarbij de vakjes op het canvas een nummer hebben en dat nummer staat voor een bepaalde kleur. Als je zeker wilt zijn van een uniek resultaat, dan is het aan te raden om te kiezen voor een diamond painting eigen foto.

Doop de pincet in de lijm
Je kiest een afbeelding voor op het canvas en krijgt die canvas samen met de gekleurde steentjes, een pincet en wax of lijm thuisbezorgd. Je kunt nu aan de slag, overigens pas nadat je een vlakke ondergrond voor je canvas hebt gevonden. Vervolgens begin je bij voorkeur aan de onderkant in een bepaald vakje. Alleen daar haal je het plastic weg – dus niet ineens al het plastic weghalen! –  en vul je het vakje in aan de hand van de nummers die overeenkomen met een bepaalde kleur. Leg in een vakje eerst alle steentjes van een kleur in een vak. Dat werkt overzichtelijker en gemakkelijker. Voor je de steentjes daadwerkelijk op het canvas aanbrengt, dip je de punt van het pincet in de wax of lijm. Zo pak je de steentjes, die je met de vlakke kant naar boven legt, gemakkelijker op en bovendien plakken ze dan gemakkelijk op het canvas. Langzaamaan begin je de afbeelding te herkennen in de diamond painting eigen foto.

Liever cartoons of toch natuur en landschappen?
Doordat je bij een diamond painting eigen foto vanalles kunt uploaden, krijg je ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt zo een mooi kunstwerk creëren als er iemand jarig is. Of voor Vader- en Moederdag natuurlijk. Voor vrijwel iedere gelegenheid kun je wel een mooie diamond painting maken. Ook een diamond painting foto van jezelf kan erg leuk zijn.

Begin onderaan
Het is bewezen dat het rustiger en overzichtelijker werkt als je onderaan begint met de diamond painting eigen foto, neem die tip dus ter harte. Uiteindelijk krijg je zelf handigheid in de manier waarop je de steentjes op het doek aanbrengt, op die manier die voor jou het meest handig is. Bij diamond painting gaat het overigens niet om de snelheid, wel om nauwkeurigheid en precisie. Diamond painting geeft je rust en brengt je als gezin samen, want de hobby kan door iedereen in het gezin uitgeoefend worden. Samen aan de keukentafel, hoe vaak komt dat nou nog voor?

Verschillende formaten en opties

Doordat je zoveel verschillende mogelijkheden hebt, hoeft het niet lastig te zijn om een unieke painting te creëren. Een diamond painting foto ronde steentjes staat leuk, maar ook vierkante steentjes zijn een optie. Je kunt kiezen voor een groot canvas, maar je kunt ook voor een kleiner canvas kiezen. Als je meer kleuren en details in het kunstwerk wilt, dan is een groot canvas vaak een betere optie. Op deze manier krijg je ook net iets meer uitdaging! Dankzij de talloze mogelijkheden zou je zelfs met dezelfde foto nog een heel ander resultaat kunnen krijgen.