4 Tips om jouw woning sneller te verkopen

Wil je weten hoe je een woning snel kunt verkopen? Je moet heel goed voorbereid zijn. Een basispunt hierbij is het goed voorbereiden van de woning, het bepalen van een reële marktwaarde, het op voorhand verstrekken van de documentatie en natuurlijk het op de juiste wijze aankondigen en het zo zichtbaar mogelijk maken van de toegang voor mogelijke kopers.

Wil je beter begrijpen hoe je een woning op korte termijn kunt verkopen? Volg dan onze tips en slaag in deze taak!

1. Het schoonmaken van de woning up-to-date houden

De eerste tip om een woning op korte termijn te verkopen is uiterst eenvoudig, maar levert grote resultaten op: wees je bewust van de netheid van de woning.

Denk aan alle klanten die zich ongemakkelijk zouden voelen wanneer ze geconfronteerd worden met een vies huis of appartement. Zelfs als de woning aan de behoeften voldoet, is het mogelijk dat de klant het sluiten van de deal opgeeft omdat hij geen prettig gevoel had bij zijn bezoek. Investeer daarom in een goede reiniging om alle kwaliteiten van de ruimte te benadrukken.

2. Maak een gedetailleerde beschrijving

Om een woning op korte termijn te verkopen, moet je ervoor zorgen dat de gemaakte beschrijving echt aantrekkelijk en vooral compleet is. Plaats jezelf in de plaats van de klant en probeer in elke advertentie alles te specificeren wat de potentiële koper zou willen weten.

De punten die niet uit de beschrijving kunnen worden weggelaten zijn onder andere het aantal kamers, badkamers en parkeerplaatsen in de garage, evenals de mogelijkheid (of niet) om te financieren. Om echt te betoveren, ga verder, inclusief details over de afwerking van de ruimte, het bestaan van scholen in de omgeving en andere details die van belang kunnen zijn voor potentiële kopers.

3. Stel een redelijke prijs vast

Is het huis of appartement echt het gevraagde bedrag waard? Deze vraag kan niet door jou of de klanten worden beantwoord, aangezien het de markt is die zal bepalen hoeveel de woning waard is. Klanten zullen uiteindelijk uw woning vergelijken met anderen in de buurt en als de waarden veel hoger zijn, zult u waarschijnlijk willen onderhandelen.

Op dit punt is het noodzakelijk om de redenen te begrijpen die jouw klant ertoe brengen om de korting op het onroerend goed te vragen. Als makelaar is het essentieel dat u op zoek gaat naar de juiste toon om te communiceren met de geïnteresseerde partij; anders zullen jouw argumenten niet veel effect hebben.

4. Gebruik kwaliteitsfoto’s

Het heeft geen zin om een gedetailleerde beschrijving te schrijven als de foto’s in de advertentie van slechte kwaliteit zijn. Begrijp: zelfs een onberispelijke woning heeft kwaliteitsfoto’s nodig om snel te kunnen worden verkocht.

Het ideaal is om een gespecialiseerde professional te hebben om deze beelden te produceren. Als dit niet mogelijk is, kun je zelf bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen door de kamers op te ruimen voordat je de foto’s neemt, waarbij je ervoor zorgt dat er geen ongewenste elementen verschijnen.

Ook de aandacht voor de belichting is belangrijk, zodat de foto’s niet te donker of te licht worden. Zorg ervoor dat je de sterke punten van de woning waardeert. Als er dus een raam met een spectaculair uitzicht is, is het belangrijk om het te fotograferen en dat detail in de advertentie te plaatsen.