Watergedragen verf

Sta je klaar om te beginnen met verven, kom je er achter dat je de verkeerde verf hebt gekocht. Veel verschillende verfsoorten zijn te vinden in de winkel, er zit best wel wat verschil tussen de soorten verf. Zo kan de basis van de verf anders zijn, een van deze soorten is watergedragen verf. Deze verf is op basis van water, dus het oplosmiddel dat in de verf zit is gebaseerd op water. Het voordeel van watergedragen verf is dat het beter is voor gezondheid en milieu. Er zitten namelijk geen chemische stoffen in. De verf wordt steeds vaker gekocht, ook in plaats van verf op terpentinebasis. Het kiezen voor verf op waterbasis is dus een goede keuze, lees hier verder waarom!

Beter voor het milieu

Een verf op waterbasis bevat geen chemische stoffen, wat betekent dat het veel beter is voor het milieu. Daarnaast is de verf ook geurloos, wat een stuk beter is voor de gezondheid. Er is namelijk geen sterke verfgeur tijdens het verven. Nog een voordeel van watergedragen verf is dat het makkelijk over te schilderen is, omdat de doordroging van de verf korter is. Mensen letten steeds meer op het milieu, dit is een reden dat er steeds vaker voor watergedragen verf wordt gekozen in plaats van voor verf op terpentinebasis. Het is een verstandige keuze.

Soorten watergedragen verf

Niet op elke plek wordt dezelfde verf gebruikt. Op het tuinhek buiten wordt een andere verf gebruikt dan op de slaapkamer muur. Watergedragen verf komt gelukkig ook in veel verschillende soorten. Zo is er een buitenbeits op waterbasis, handig voor objecten die buiten staan. Verder is er een transparante lak op waterbasis, die geschikt is voor objecten binnen, zoals tafels. Dit geeft een mooie afwerking en bescherming. Dan is er natuurlijk ook gewoon muurverf op waterbasis, die op elke muur binnen in huis en buitenshuis toegepast kan worden. De watergedragen muurverf heeft vele voordelen. Het is heel makkelijk in gebruik, de verf dekt zeer goed, is simpel te reinigen en kan op bijna alle ondergronden gebruikt worden, zowel binnen als buiten. Muurverf op waterbasis komt in bijna alle kleuren, dus het is zeker een goede keuze, gezien de voordelen en het milieu!

Waterbasis of terpentinebasis?

De grootste verschillend tussen watergedragen verf en verf op terpentinebasis zijn hierboven al genoemd. Het is simpelweg beter voor gezondheid en milieu om verf op waterbasis te gebruiken. Daarnaast heeft een watergedragen verf vele voordelen. Maar een verf terpentinebasis wordt juist vaker buiten gebruikt, omdat het hier een duurzamere werking heeft. En binnen verf op waterbasis, want dit is beter voor gezondheid en milieu. Vind je het moeilijk om een keuze te maken tussen de verfsoorten en weet je niet wanneer je welke verf moet kopen? Laat je dan gerust helpen door mensen die er verstand van hebben, zoals winkelmedewerkers. Zo eindig je niet met de verkeerde verf!