5 reden waarom jij zeker een kat moet nemen!

Zit je te denken om een huisdier te nemen maar weet je nog niet wat voor een huisdier? Dan hebben wij een lijst met redenen voor je opgesteld waarom je moet kiezen voor een kat. Of wil misschien je vriend of vriendin niet overstag gaan? Laat hem of haar dan ook dit lijstje zien!

Weg met stress!

Het hebben van een kat verminderd stress. Hier zijn verschillende redenen voor. Je hebt altijd iemand om voor te zorgen en waar je lekker tegen aan kan praten en liggen. Mocht je alleen wonen, dan is er dus ook altijd iemand thuis. Je zult je dan een stuk minder eenzaam voelen.

Tijd om te lachen!

Katten zorgen vaak voor hilarische situaties. Ze komen soms wat onhandig over en dit zorgt ervoor dat ze je vaak laten lachen. In het onderstaande filmpje zie je een aantal van die grappige acties voorbij komen.

Lekker gemakkelijk

Katten zijn zeer zelfstandige dieren en hebben ook weinig zorg nodig. Af en toe wat eten en drinken en ze zijn tevreden. Je kunt ze dus ook prima een dagje alleen laten, heerlijk als je een keer een dagje erop uit gaat.

Lekker slapen!

Slapen is één van de grootste hobby’s van de kat. Eerder voelde je je misschien nog wel een beetje schuldig als je ’s middags een dutje deed, maar nu kun je dat lekker samen met de kat. Goed excuus voor een powernap!

Nooit meer muizen!

Als je een verschrikkelijke hekel hebt aan muizen dan is een kat je redding. Je trouwe maatje is namelijk een uitstekende muizenvanger. Je hoeft je dus nooit meer zorgen te maken over muizen in huis. Ook geen gedoe meer met muizenvallen.

Als je overtuigd bent kun je er ook nog over na denken om een kat uit het asiel te halen. Jaarlijks komen er veel arme beestjes terecht in het asiel op zoek naar een nieuw baasje. Misschien ben jij dat wel!