5 Smakelijke en gezonde snacks

Het is niet altijd even makkelijk om gezond te eten, onder andere omdat je niet altijd weet wat nou wel gezond is en wat niet. Ook wil je soms gewoon even lekker snacken. Omdat je eetpatroon zeer belangrijk is voor je gezondheid, is het van belang dat je zoveel mogelijk gezond eet. Daarom helpen wij je hierbij door vijf gezonde snacks te tonen die ook nog eens smakelijk zijn! Deze snacks kun je allemaal in je eigen keuken maken zonder veel tijd en moeite.

Komkommer met tonijn

Een van onze favoriete snacks: komkommer met tonijn. Laag in calorieën, maar lekker en met veel eiwitten. Hierbij raden we aan om voor tonijn in water te kiezen, aangezien dit minder calorieën bevat en gezonder is dan tonijn in olie. Verder kun je naast tonijn naar eigen wens meer op de komkommer doen, zoals magere yoghurt, augurken plakjes en wat zout en/of peper.

Rijstwafel met kipfilet

Ook laag in calorieën: rijstwafels met kipfilet. Toch is deze snack door de eiwitten in de kipfilet voedzaam. Kies hier voor magere kipfilet. Om dit tussendoortje nog wat extra smaak te geven kun je avocado en tomaat toevoegen. Als je er van houd, kun je de rijstwafel tenslotte nog bestrooien met peper.

Sportvoeding

Het is niet voor niets dat mensen die regelmatig sporten voor sportvoeding kiezen. Het is voeding dat in een gezond voedingspatroon past, waardoor het populair is bij sporters. Een van de gezondste voorbeelden zijn eiwitshakes. Deze shakes zitten vol met eiwitten en (als je de juiste merk kiest) zeer laag in suiker. Het is afgeraden om eiwitshakes met chemische zoetstoffen zoals acesulfaam-k, aspartaam en sucralose te kiezen, aangezien deze zoetstoffen niet gezond voor je lichaam zijn. Een gezonder alternatief is stevia.

Doordat eiwitshakes veel eiwitten en weinig koolhydraten & vetten bevatten én met een smaakje ook nog eens lekker zijn, raden we ze als gezonde sportvoeding zeker aan!

Sla wraps met beleg naar keuze

Alhoewel normale wraps niet per se heel ongezond zijn, kun je wraps nog veel gezonder maken door voor sla wraps te kiezen. De slabladeren kun je vullen naar eigen wens; wees hier vooral creatief in. Zo kun je ze beleggen met bijvoorbeeld kip en tomaat, zalm en avocado of gehakt en sperziebonen. Gezond en eenvoudig & leuk om in je eigen keuken te maken!

Magere kwark met fruit

Tenslotte nog een erg lekkere en gezonde snack: magere kwark met fruit. Magere kwark is gezond omdat het veel eiwitten en weinig vet bevat. Om je kwark lekkerder te maken kun je fruit toevoegen, zoals stukjes banaan, appel en kaneel of diepvriesfruit (aardbeien, blauwe bessen, frambozen, mango en kersen).