Afmetingen boxspring

De keuze is reuze als het gaat om boxsprings en bedden. Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken, gaat over de keuze van de afmetingen van de boxspring. Welke afmetingen zijn geschikt voor jou? Daar gaan we in dit artikel wat dieper op in. 

De breedte van de boxspring 

Slaap je alleen? Dan zou je voor een eenpersoonsbed kunnen gaan. De verschillende standaard afmetingen van een eenpersoonsbed vind je hieronder:

  • Het kleinste eenpersoonsbed is 70 cm breed
  • Het middelste eenpersoonsbed is 80 cm breed 
  • Het grootste eenpersoonsbed is 90 cm breed 

Slaap je dus alleen, dan zou je in theorie een van bovenstaande bedden kunnen aanschaffen. Maar wij willen hier een belangrijke kanttekening aan toevoegen. 

Een boxspring is geen goedkope aanschaf. Je zou er dus verstandig aan doen om alvast een bed voor de toekomst te kopen. Een boxspring gaat soms wel 25 jaar mee! Een 180 cm brede boxspring kopen voor een persoon is dus ook helemaal nog niet zo’n gek idee. 

Als je de ruimte niet hebt, dan houdt het natuurlijk op. Meet dus goed je kamer op! Je kunt ook altijd nog voor een twijfelaar gaan. Die is 120 cm breed. 

De standaard maten van een tweepersoonsbed zijn als volgt:

  • Het kleinste tweepersoonsbed is 140 cm breed
  • Het middelste tweepersoonsbed is 160 cm breed 
  • Het grootste tweepersoonsbed is 180 cm breed

Lengte van een boxspring 

De lengte van een boxspring is standaard 200cm. Dit is over het algemeen een prima lengte voor een gemiddeld mens. Ben je echter wat langer dan een gemiddeld mens? Dan kun je beter ook een wat langere boxspring aanschaffen. We kennen dan nog de maten 210 cm en 220 cm. 

210 cm lange boxspring: Deze boxspring is geschikt voor mensen langer dan 185 cm
220 cm lange boxspring: Deze boxpsring is geschikt voor mensen langer dan 195 cm

Staar je ook bij de lengte van een boxspring niet blind op de lengte van je eigen lichaam. Als jij graag ruim slaapt kun je ook prima een wat langer bed aanschaffen.