Met een specialist kun je verhuizen zonder zorgen

Dit artikel gaat over internationaal verhuizen. Bij het verhuizing binnen Nederland komt al het een en ander kijken. Maar er komt nog heel wat meer bij kijken als je naar een ander land verhuist. En dan maakt het ook nog eens verschil of je naar een ander EU-land gaat of naar een ander continent verhuist. 

Ook je privé omstandigheden maken uit. Ben je alleen of heb je een partner? Heb je kinderen en hoe oud zijn ze? Voor hoe lang ga je weg? We gaan er in dit artikel gemakshalve vanuit dat je naar een ander continent emigreert, met partner en kinderen, om daar een nieuw bestaan op te bouwen.

Noodzakelijke dingen om uit te zoeken tijdens de voorbereiding

Er zijn een aantal zaken waar je altijd aan zou moeten denken, als je met partner en kinderen naar een ander continent emigreert. Zo’n belangrijke gebeurtenis in jullie leven plan je natuurlijk ruim van  tevoren. Wat doe je bijvoorbeeld met je woning in Nederland? Huur je, dan is de oplossing nog redelijk simpel. Bij een koopwoning wordt de zaak wat moeilijker. 

Kan je een Nederlandse bankrekening aanhouden? En als dat niet kan, wat doe je dan met je pensioen en AOW? Gas, licht en water dienen te worden afgesloten. Kan je je überhaupt wel in het bestemmingsland vestigen? Waar kunnen schoolgaande kinderen naar school? Is er daar een Nederlandse ambassade en/of Nederlandse vereniging, die je kan/kunnen helpen? Ga je een verhuisbedrijf uit Nederland gebruiken? We noemen hier slechts enkele vragen die je tijdens de voorbereiding het beste goed kunt uitzoeken. Maar er is natuurlijk nog veel meer om rekening mee te houden. 

Een complete verhuizing van herkomst tot bestemming

De kosten van een verhuizing hebben alles te maken met de afstand tot je bestemming en de omvang van je inboedel. Kijkend naar die kosten, geef je er misschien de voorkeur aan wat van je spullen te verkopen. En hoe krijg je die spullen eigenlijk het bestemmingsland binnen en verder naar de plaats van bestemming? Vanwege de complexheid van zo’n verhuizing is het zinvol om van een erkende verhuizer gebruik te maken. 

Eén die het hele traject van je huidige woning in Nederland tot je nieuwe woning in het bestemmingsland, of anders een tijdelijke opslag daar, voor zijn rekening neemt. Naast een van de erkende verhuizers te gebruiken, is het zinvol om na te gaan met welk bedrijf ze daar samenwerken. Als die zaken goed voor mekaar zijn, dan kan je met een gerust hart je spullen in handen van dat verhuisbedrijf in Nederland geven.