Appartement kopen in Valencia

Kun je elk jaar niet wachten tot het vakantie is? Ben je verliefd geworden op Valencia? Als je vaak te vinden bent in Valencia kan het handiger en voordeliger zijn om een appartement te kopen in de bruisende stad. Er is veel aanbod qua huizen in Valencia. Zo kun je kiezen uit een villa’s, penthouses en appartementen. In deze blog vertellen we waarom je een appartement moet kopen in Valencia en waar je rekening mee moet houden. 

Waarom Valencia?

Als je al eens in Valencia bent geweest, weet je vast dat de stad ontzettend veel te bieden heeft. Iedereen die er is geweest, komt er weer terug. Ben je er nog niet geweest? Dan vertellen we je graag waarom het er zo prettig wonen is. 

  • Aangename temperatuur
    Spanje staat natuurlijk bekend om haar aangename klimaat. Valencia heeft zo’n 2260 zonuren per jaar. Dit betekent dat je niet alleen in de zomer kunt genieten van het zonnetje, maar ook in de winter blijven de temperaturen hoog.
  • Bruisende stad
    Valencia is een bruisende stad, de stad slaapt nooit. Het hele jaar door vinden er verschillende evenementen en festivals plaats. Je hoeft je zeker niet te vervelen.
  • Rust
    Wil je soms toch even ontsnappen aan de drukte? Dit kan ook in Valencia. Het is een grote stad, maar je kunt er veel plekjes vinden waar je heerlijk tot rust kunt komen.

Tweede woning of investering?

Lijkt een appartement kopen in Valencia je wel wat? Er zijn verschillende redenen waarom je een huis in Spanje kunt aanschaffen. Voel je je helemaal thuis in de stad? Dan zou je over emigreren kunnen nadenken. Je kunt er ook voor kiezen om een tweede woning aan te schaffen. Ben je wel klaar met de Nederlandse winters? Een appartement in Valencia is perfect om in te overwinteren. Als je er niet het hele jaar aanwezig bent, kun je alsnog je investering terugverdienen door je appartement te verhuren.

Verschillende prijzen

Als je een appartement in Valencia gaat kopen, is het handig om je te verdiepen in verschillende wijken van de stad. De prijzen van de woningen kunnen namelijk enorm verschillen per wijk. Voordat je op zoek gaat, moet je een budget opstellen. De makelaar kan hier vervolgens rekening mee houden. Wil jij graag een appartement aan zee? Houd dan rekening met een hogere prijs dan een appartement in het binnenland. Hoe verder naar het binnenland, hoe lager de prijzen van de appartementen.