Kunstgras leggen? Zo doe je het gemakkelijk zelf

Ben jij ook helemaal klaar met het grasmaaien? Zit jij liever in de hangmat een boekje te lezen? Met kunstgras kun je de grasmaaier de hele jaar in de schuur laten staan. Kunstgras is tegenwoordig ontzettend populair en wij snappen wel waarom. Het is namelijk bijna niet van echt te onderscheiden en bied je verschillende voordelen. Maar hoe doe je dat nou; kunstgras leggen? Wij geven je drie tips zodat jouw gazon straks groener is dan die van de buren. 

Soorten kunstgras

Voordat je zomaar kunstgras gaat aanschaffen, moet je een keuze maken uit de verschillende soorten gras. Zo kun je kiezen uit kunstgras voor sport en spel, maar ook siergras. Ook moet je kijken naar de lengte en de kleur.

  • Soort gras
    Wil je het gras eindelijk eens groener bij jou laten lijken? Maar maar je er zelf eigenlijk geen gebruik van? Dan kun je kiezen voor siergras. Deze soort kunstgras is speciaal gemaakt voor het uiterlijk en dus niet om te gebruiken. Heb je kinderen of huisdieren? Dan kun je het beste voor kunstgras kiezen om op te spelen. Dit gras zal niet snel stuk gaan en is bestand tegen een stootje.

  • Lengte en kleur
    Als je het soort gras hebt gekozen, moet je gaan kijken naar de lengte en kleur. Kort gras lijkt vaak heel praktisch, maar dit oogt niet heel natuurlijk. Hetzelfde geldt voor helder groen gras. Als je een natuurlijke uitstraling wilt, raden we je aan om een lange grassoort te kiezen met een mix van groen kleuren.

Zorg voor een goede ondergrond

Nu je het kunstgras in huis hebt, kan het echte werk beginnen. Kunstgras leggen lijkt erg makkelijk, maar er komt nogal wat bij kijken. Zo moet je rekening houden met de ondergrond. Een goed begin is het halve werk, zo ook bij het leggen van kunstgras. Zorg ervoor dat de ondergrond goed vlak is, dit kun je namelijk niet meer corrigeren als het kunstgras er daadwerkelijk ligt. Ook moet de grond waterdoorlatend zijn en stabiliteit bieden. Maak gebruik van een drukverdeeldoek om de ondergrond sterker te maken.

Op de juiste manier kunstgras snijden

Nu je een goede ondergrond hebt, kun je het kunstgras gaan leggen. Voordat je het kunstgras zomaar plaatst, moet je goed naar de vleug kijken. Doordat het gras van een rol komt, zit er een bepaalde vleug in. Het kunstgras ziet er daardoor niet hetzelfde uit vanaf verschillende zichtpunten. Ook als je het kunstgras gaat snijden, moet je rekening houden met de vorm van het kunstgras. Snijd altijd vanaf de achterkant en doe dit heel nauwkeurig.

Heb je nog geen kunstgras in huis? Neem eens een kijkje op Superkunstgras. Hier vind je kunstgras voor de tuin en het sportveld. Bestel je voor minimaal 750 euro aan grastapijt? Dan wordt het kunstgras gratis bij je gelegd.