De beste manieren om een heerlijke espresso te zetten!

Ben je een echte espresso liefhebber, maar kan je thuis nog niet de perfecte espresso maken? Er zijn verschrikkelijk veel mogelijkheden waarop jij een espresso kunt maken. Hierbij is het belangrijk dat de bonen vers worden gemalen. Ook is het van belang dat de bonen fijner gemalen worden dan de bonen voor koffie. Hierdoor kan je gaan genieten van de optimale smaak van je espresso. Met de volgende opties zou je binnenkort ook thuis gaan genieten van die verdiende espresso!

Koffiezetapparaat

De makkelijkste stap is het zetten van een espresso met je koffieapparaat. Niet iedereen heeft een apparaat speciaal voor zijn espresso, maar in bijna elk huishouden staat wel een koffiezetapparaat. Met een koffiezetapparaat wordt het niet helemaal een espresso, maar wel meer dan een normaal bakje koffie. Je kan mokamaling in je koffiezetapparaat doen voor een heerlijk italiaanse koffie. Deze maling wordt normaal voor een percolator gebruikt, maar is ook geschikt voor een koffiezetapparaat. Het is in ieder geval vele malen lekkerder dan de standaardmaling die je in de supermarkt vindt!

Percolator

Misschien zag je hem al aankomen door de vorige alinea, maar met de mokamaling (mag ook iets grover) kan je heerlijke espresso zetten in een percolator. De percolator (Niet te vergissen met een cafetière) is weer helemaal hip! In de jaren 50 en 60 was het al een populaire methode, maar kent nu dus weer een opmars. De percolator is een vorm van slow koffie zetten. Voor een aantal kopjes wacht je al gauw tien minuten. Wel krijg je hierdoor een heerlijke espresso die je niet uit andere apparaten krijgt!

Espressomachine

Als slow koffie zetten niks voor jou is, kun je er altijd nog aan denken om een espressomachine aan te schaffen. Ook hier moet je leren wat de perfecte espresso is en gaat het dus met vallen en opstaan. Uiteindelijk kan iedereen wel de perfecte espresso zetten, als je maar genoeg oefent. Op het internet kun je gigantisch uitgebreide handleidingen vinden over het zetten van die heerlijke espresso.