De handigste tools om in je keuken te hebben!

Wil jij graag je keuken uitbreiden, maar heb je geen inspiratie? Geen zorgen, met deze blog kom je zo weer op een paar nieuwe ideeën voor je keuken. Soms mis je een aantal tools in je keuken, die je eigenlijk al een paar jaar geleden ontdekt zou moeten hebben.

Spiraalsnijder

Ben je een echte keukenprinses (of prins) en wil je graag feestelijke maaltijden bereiden? Dan is een spiraalsnijder echt iets voor jou! Met één handomdraai zet je je favoriete groente en fruit om in een feestelijke sliert. Ook kan je je drankjes hiermee versieren. In principe kan iedereen zo’n spiraalsnijder gebruiken, dus waarom jij niet? Kortom, als je je maaltijden een stuk speelser wilt maken, is de spiraalsnijder perfect voor jou!

Percolator

Misschien heb je er wel eens van gehoord, zo’n percolator, maar wat is dat nu eigenlijk? In een notendop is een percolator een apparaatje om italiaanse espresso te maken. De populariteit van de percolator is erg afgenomen door snelfilterkoffie en koffieapparaten. Echter, de laatste jaren heeft de percolator een comeback! Dit komt omdat er gigantisch veel keuze is tussen verschillende soorten koffie. Bovendien kan je ook zelf de sterkte van je espresso bepalen. Ben je op zoek naar een andere manier van koffie zetten, dan is een percolator misschien een leuk experiment!

Theepot

Misschien wel één van de meest gebruikte tools in de keuken is de theepot. Je kan zoveel heerlijke soorten thee hiermee klaarmaken. Ook zijn er vele verschillende soorten theepotten. Zo heb je een theepot met filter of een theepot zonder filter. Bovendien zijn theepotten in vele designs en materialen beschikbaar. Zo heb je theepotten van verschillende merken en designers, maar ook van porselein, glas, gietijzer en eigenlijk nog veel meer materialen. De theepot is dus de ideale keuken tool voor als je van thee houdt!