De beste tips bij het plaatsen van zonnepanelen

Duurzaamheid is een steeds belangrijkere rol gaan spelen binnen huishoudens. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat enkelglas nauwelijks nog voorkomt en steeds vaker vervangen is door dubbelglas of zelfs HR+-isolatieglas. Het verbeteren van de isolatie in huis is slechts een van de mogelijkheden om duurzamer te leven. Denk ook aan de optie om zonnepanelen op het dak van je woning te plaatsen! Aan het gebruik van zonnepanelen zitten verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om je eigen groene stroom op te wekken, waardoor je bijdraagt aan een groenere wereld en tegelijkertijd minder betaalt voor je energierekening. Heb jij al eens nagedacht over het gebruik van zonnepanelen?

Kies voor zonnepanelen van een hoge kwaliteit

Bij de aanschaf van zonnepanelen is het raadzaam om voor een model van hoge kwaliteit te kiezen. Zo weet je zeker, dat de zonnepanelen een lange tijd mee zullen gaan en voldoende groene stroom voor je opwekken om de investering hierin terug te kunnen verdienen. Panelen van een lage kwaliteit kunnen al snel beschadigd raken, kunnen lastig schoon te maken zijn, enzovoorts. Overigens hoef je niet per definitie voor de duurste zonnepanelen te kiezen! Zoek naar een goede middenweg.

Laat je adviseren over een geschikt rendement

Het klinkt wellicht aantrekkelijk om direct voor de zonnepanelen met het hoogste rendement te kiezen. Vaak blijkt de extra investering in een hoger rendement niet de moeite waard! Het kan zelfs zo zijn dat het je bij deze duurdere zonnepanelen veel meer moeite kost, om de investering terug te verdienen. Alleen wanneer je woning aan alle kanten omgeven is door hoge bomen, kan een investering in een hoog rendement de moeite waard zijn. Wanneer de zon vrij spel heeft, volstaan zonnepanelen met een gemiddeld rendement vaak al.

Tip: klik op deze link om meer te weten te komen over het gebruik van zonnepanelen op je woning.