De beste rustplek voor jouw hond is een heerlijk hondenkussen

Van al dat rennen, apporteren en ravotten word je moe. Vraag het je hond maar, die kan het weten! Na een dag vol activiteit wil je trouwe vriend(in) dan ook graag even een tukje doen. En wat is nu een betere plek om dat te doen dan op een eigen hondenkussen?

Het liefste zouden honden heel lang doen met hun favoriete slaapplek. Als je telkens wanneer je trouwe vriend(in) weer een stukje is gegroeid een nieuw kussen moet kopen, moet hij of zij hier steeds weer aan wennen. Een hondenkussen in de groei aanschaffen is daarom zeer verstandig. Kies er daarom eentje uit waarop een volwassen hond van jouw ras languit op kan liggen. Een encyclopedie, dierenarts of een rondje zoeken op Google kan je perfect vertellen wat de maximaal te verwachten afmetingen van jouw trouwe viervoeter zullen zijn.

Geef het kussen een plek die rekening houdt met je hond. Dat wil zeggen dat hij of zij een hoekje in de kamer misschien wel helemaal prima vindt. Maar het kan ook zijn dat je trouwe kameraad het lekkerste ligt in een knusse mand. Deze kun je nog aangenamer maken door een kussen aan te schaffen dat hier precies in past! Ligt je hond liever bij te komen van een drukke dag in een hondenbench? Kies dan een kussen dat aansluit bij de afmetingen van deze veilige plek.

Houd je ook rekening met het materiaal? Misschien ligt je hond liever op een hard of juist zacht kussen met een stugge of juist pluizige bovenlaag. Dit zijn eveneens zaken waarop je de keuze voor het perfecte hondenkussen op kunt baseren.