De grootste voordelen van infrarood verwarming

De afgelopen jaren wordt infrarood verwarming steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen ervoor om infrarood verwarming te plaatsen in hun badkamer of elders in hun woning. Toch blijft de badkamer de populairste ruimte in huis voor infrarood verwarming. Ben je van plan om te kiezen voor infrarood verwarming? Wij hebben de grootste voordelen voor je verzameld. In dit artikel vertellen we er meer over, lees dus snel verder.

Voordeel 1. Gemakkelijk en goedkoop te installeren

Als je kiest om een centraal verwarmingssysteem te laten installeren, dan is dat erg lastig, tijdrovend en prijzig als je dit laat doen. Infrarood verwarming is een veel betere keuze. Dit type verwarming werkt gewoon op stroom, waardoor het gemakkelijk (zelf) te installeren is. Je krijgt niet meer te maken met installeren op de ketel en het aanleggen van leidingen. 

Voordeel 2. Energiezuinig

Infrarood verwarming bespaar je ongeveer de helft aan stroom ten opzichte van traditionele elektrische verwarming. Zo bespaar je gemakkelijk op de energiekosten als je kiest voor infrarood verwarming.

Voordeel 3. Produceert direct warmte

Een ander voordeel van infrarood verwarming is dat de panelen direct warmte uitstralen. Je hoeft dus niet lang te wachten voordat de ruimte opwarmt, dit gebeurd direct als je de infrarood verwarming aanzet.

Voordeel 4. Geen koude hoekjes

Ook een groot voordeel van infrarood verwarming is dat de temperatuurverschillen binnen een ruimte beperkt worden. Je kent het vast wel, van die hoekjes die altijd koeler zijn dan de rest van de ruimte. Met infrarood verwarming heb je daar geen last meer van.

Nog meer voordelen op een rijtje:

  • Mooiere uitstraling
  • Snel te installeren
  • Gezonder, doordat er geen luchtcirculatie, uitdroging van de lucht en geen uitstoot van schadelijke stoffen. 
  • Aangename verwarming
  • Geurloos
  • Ruime keuze uit verschillende uitvoeringen
  • Weinig tot geen onderhoud