De slotentrends van 2019

Goddelijk wonen betekent doorgaans ook veilig wonen! Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het beveiligen van je woning. Denk bijvoorbeeld aan eenvoudig in te gooien ruiten bij een regenpijp of plat dak, verouderde sloten op de voor- en achterdeur, enzovoorts. In dit artikel zetten we de belangrijkste slotentrends van 2019 voor je op een rijtje. Het geeft je een beeld van de mogelijkheden die je hebt, wanneer je een woning beter wilt beschermen tegen ongewenste bezoekers. Van welk type sloten maak jij momenteel gebruik op ramen en deuren?

Moderne sloten voor op je deuren

Het beveiligen van deuren gebeurt tegenwoordig niet alleen meer met de klassieke cilindersloten, zoals die voorheen vaak werden gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld ook voor modernere sloten kiezen, die te openen zijn via een app op je mobiele telefoon of tablet. Op het moment dat je in de buurt van het slot komt, kan deze zelfs automatisch ontgrendeld worden. Een fysieke sleutel heb je hierdoor niet langer nodig!

Let bij het uitzoeken van nieuwe sloten voor je deuren goed op de SKG-beoordeling van het slot. Deze SKG-beoordeling geeft aan, in welke mate sloten weerstand bieden aan inbrekers. De sloten worden hiervoor getest door een onafhankelijke organisatie.

Ramen voorzien van bijzetsloten

Deze onafhankelijke organisatie kijkt niet alleen naar de kwaliteit van sloten voor deuren. Ook ramen moeten van kwalitatief goede sloten worden voorzien, om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Bij ramen is het verstandig om bijzetsloten te gebruiken. Dit zijn sloten die ook gebruikt kunnen worden voor de deuren van en schutting, van een tuinhuisje, of een losstaand schuurtje. Je hebt hierbij de keuze tussen insteek- en oplegsloten. Verschillende factoren bepalen welke sloten het meest geschikt zijn.

Tip: kijk ook eens naar de populaire designsloten! Door voor designsloten te kiezen, vallen de sloten op ramen en deuren minder op.

Bron: slotenmaker Purmerend