De voordelen van een urinoir in je woning

De laatste interieurtrends veranderen voortdurend. Niet alleen voor het interieur in de woonkamer, maar bijvoorbeeld ook voor de sanitaire voorzieningen in een badkamer. Wist je dat het gebruik van een urinoir in de badkamer steeds populairder wordt? Wij spraken met een loodgieter, die de afgelopen maanden regelmatig een urinoir bij particuliere woningbezitters moest plaatsen. Deze loodgieter geeft aan, dat het gebruik van een urinoir verschillende voordelen biedt. Al moet hierbij wel gezegd worden, dat deze voordelen voornamelijk gericht zijn op de mannelijke bewoners van een huis. Vrouwen hebben logischerwijs weinig aan een urinoir in de badkamer.

Houd ruimte over met een urinoir in de badkamer

Veel mensen kiezen ervoor om hun toilet in een losse ruimte te plaatsen. Enerzijds om niet in een vervelende lucht te hoeven douchen. Anderzijds om ruimte over te houden in de badkamer. De overgehouden ruimte kun je benutten door hier een urinoir te laten plaatsen. Zo heb je twee toiletten in huis, waardoor je nooit op elkaar hoeft te wachten! Daarbij neemt een urinoir veel minder ruimte in beslag, dan dat een toilet zou doen. Van stank heb je geen last, aangezien urinoirs alleen gebruikt worden om te plassen. Zo heeft iedereen profijt van een urinoir.

Een schone bril met een urinoir in huis

Een andere reden om voor een urinoir in huis te kiezen, is het feit dat de bril van het toilet schoner zal blijven. Wie heeft er geen hekel aan de gele rand, die onder een toiletbril ontstaat. Vaak is dit het gevolg van mannen, die staand plassen. Zittend plassen kost doorgaans net iets meer moeite, waardoor veel mannen staand plassen fijner vinden. Met een urinoir wordt zo’n gele rand voorkomen. Niet alleen geeft dit het toilet een frissere uitstraling, ook is het veel hygiënischer! Een tweede voordeel, waar zowel mannen als vrouwen wat aan hebben.