De voor- en nadelen van het nemen van eiken badkamermeubels

Je hebt al een goed idee hoe je jouw eigen badkamer wil gaan inrichten in je nieuwe huis. Alles is in een beetje industriele sfeer en stijl en daar wil je je graag aan houden. Gelukkig is deze stijl ook een flink stijgende trend geworden en zijn er veel badkamers designs in deze stijl. Dus voor de liefhebbers van eikenhout inrichtingen, is dit de uitgelezen kans! Maar zitten er ook nadelen aan het product? Jazeker, en dat lees je allemaal in deze blog.

Een heerlijke sfeer en leven in de badkamer

Als je van plan bent om eikenhouten badkamermeubels te nemen, weet je zeker dat je een heerlijke sfeer te pakken zult krijgen. Eiken hout is relatief goedkoop vergeleken met andere houtsoorten, dus meubels ervan maken is een stuk makkelijk te realiseren. Daarbij als je een donkere kamer hebt, kan hout een goede tegenhanger daarvoor zijn, omdat het meer licht in de kamer geeft en het meteen van het zwart eruit springt. Bovendien geeft het hout ook nog een warme en levendige sfeer af. Wat niet gek is, want hout moet ook voldoende blijven ademen om zijn kleur te behouden.

Zonder verzorging, kan het lelijk worden

Het grote nadeel wat je kunt krijgen bij eiken badkamermeubels is dat sommige mensen deze niet goed verzorgen. Verzorging is namelijk erg belangrijk met hout, vooral met hout dat nog levend is. Je moet ze af en toe met een bepaalde lak besmeren, zodat het vocht niet direct in het hout wordt opgenomen. Gebeurt dit wel, dan kan het behoorlijk gaan stinken of vervaagt de kleur van het mooie hout. Het ergste geval is dat het helemaal kan aan scheuren en uit elkaar kan vallen.

Vraag je adviseur om meer 

Het is sowieso verstandig als je een bepaald meubelstuk gaat kopen en er zit hout in verwerkt, om te vragen hoe je deze het beste kunt verzorgen. Sommige aanbieders vergeten dat namelijk erbij te zeggen. Op deze manier kun jij als klant optimaal genieten van je gloednieuwe meubels gemaakt van eiken zonder dat ze kapot gaan of gaan slijten.