Gevelreiniging uitbesteden

Nederland heeft een wisselvallig klimaat met hagelbuien, regen en harde wind.
Dit kan een sterke invloed hebben op de gevel van je woning of bedrijfspand. Daarnaast zorgen uitlaatgassen in steden voor een flinke belasting van gevelpanden. Hierdoor is gevelreiniging in Breda voor het reinigen van het pand absoluut aan te raden. Dit zorgt voor een goede indruk en een mooi aangezicht.

Welke reinigingsmethodes zijn er?

Om een gevel te reinigen zijn er diverse methodes in het leven geroepen. De eerste methode is door middel van een hogedrukreiniger waarbij enkel stoom wordt gebruikt. De tweede manier is door middel van zwaardere reinigingsmiddelen wanneer je gevel bijvoorbeeld ernstig vervuild is geraakt. Ook bestaat een methode waarbij men gebruik maakt van een hogedrukspuit waarin zand en water is verwerkt. Dit mengsel heeft als eigenschap dat het beschadigingen voorkomt. Zo nu en dan wordt er gebruik gemaakt van een chemische manier van reinigen.

Het uitbesteden van gevelreiniging

Het is verstandig om een professionele gevelreiniger je gevel te laten reinigen. De expert weet precies waar op gelet moet worden en welke reinigingsmethode voor een gevel gewenst is. Hierbij is het van belang de gevel niet te beschadigen en deze zo gaaf mogelijk te houden. Een erg groot pluspunt van gevelreiniging uitbesteden is dat je schade aan je mooie gevel voorkomt, waaronder vochtschade of scheuren.

Graffiti laten verwijderen

Veel steden hebben te maken met overlast van graffiti. Het verwijderen van graffiti is aan de orde van de dag. Dit vereist kennis op specialistische basis omdat het een secuur werkje is en vaak ook moeilijk te verwijderen. Gelukkig weet de professional hoe dit het beste aangepakt kan worden. Dit vindt vaak plaats door middel van zandstralen maar ook chemisch als de ondergrond dit bijvoorbeeld vereist. Ten slotte zorgt de expert ervoor dat de ondergrond behandeld wordt zodat graffiti in de toekomst veel eenvoudiger te verwijderen is.

Wat gebeurt er na de reiniging van het gevelpand?

Na de reiniging wordt de gevel direct geïmpregneerd en wordt er gezorgd voor het voegen. Dit zorgt ervoor dat de gevel voorzien wordt van een beschermende laag. Het cement kan na verloop van tijd namelijk poreus worden. Je gevel is nu veilig tegen diverse barre weersomstandigheden. Daarnaast gaat een gevel op deze manier veel langer mee en beschikt over een langere levensduur doordat vuil zich niet makkelijk meer hecht. Ook helpt het impregneren van je gevel om flink wat geld te besparen omdat een afbrokkelende muur flink duurder uit kan pakken op den duur.

Bron: Actiefcleaningservices.nl