Deursloten: hoe kies je het juiste slot?

Er zijn vele soorten van deursloten. Het hangt af van het type van de deur, en op het materiaal en de richting van de rotatie, welk type van slot of sluizen zijn geschikt voor plaatsing. De meeste sloten zijn cilindersloten, d.w.z. zij worden aangedreven door een Sleutelbediende cilinder. Daarnaast is er een onderscheid tussen plug-in en inleg kaarten.
Plug-in sloten zijn verzonken in de deur, aan de binnenkant zijn zichtbaar.

Deursloten en zijkant sloten
Er zijn hoofd sloten en zij sloten. EEN hoofdslot (of de verrichting daarvan) is gewoonlijk centraal aan de deur en functioneert in principe als onafhankelijk het sluiten werk. De zij sloten zijn gewoonlijk Halver-de bodem of bovenkant van de deur en dienen als extra veiligheid naast het belangrijkste slot. Lees meer over de verschillende soorten side Locks…

Simply insert Lock met verwisselbare profielcilinder
De gewone plug-in lock is vooral te vinden op botte, houten deuren.
Deze deursloten zijn gemonteerd in combinatie met veiligheids fittingen, een bijpassende slotplaat en/of Sluitkom en een profielcilinder.

Als je een optimaal slot zoekt voor jouw woning, dan is de kans groot dat je op zoek bent naar een cilinderslot. Deze sloten zijn ontzettend sterk en kwalitatief. Vooral een goed PKVW en SKG keurmerk zijn van belang. Deze keurmerken geven aan dat ze voldoende wering bieden tegen inbrekers met stevig materiaal.

Het vervangen van plug-in sloten is meestal vrij eenvoudig. De meest voorkomende modellen zijn meestal ook verkrijgbaar bij de reguliere bouwmarkten. Natuurlijk is het belangrijk om de juiste metingen te houden.

Smalslot
Het verschil tussen een gewone plug-in slot en een smalle plug-in slot is dat de laatste heeft een relatief hoog-en vooral ondiepe sleuf kast. Smalsloten zijn bijna alleen beschikbaar op kunststof en metalen deuren. Meestal zijn dit deuren met een verkort rand (sleuf).

Smalsloten zijn alleen verkrijgbaar via de professionele bouwmarkt en via het internet. Er is een grote verscheidenheid van smalsloten en de grootte van dit type van slot luistert vaak zeer dicht. Dus, bij de aankoop, zorg ervoor dat u de juiste sluis. Zelfs een kleine afwijking kan problemen veroorzaken bij het monteren. Als u twijfels hebt, selecteer dan een Professional. Lees meer over Smalsloten…

Oplegslot
On-the-go tickets zijn bijna alleen op stompe, naar binnen draaiende deuren van hout. Deze deursloten bestaan uit een slotkast met een vaste buiten cilinder en een overeenkomstige bouw-Sluitkom.

In nieuwe gebouwen is dit type van slot bijna niet meer geplaatst, maar vooral in de oudere huizen in grote steden zijn zij nog zeer gemeenschappelijk.
Aankoop, montage en onderhoud van de…

Meerpuntssluiting
Een meerpuntssluiting is een extra Safe (indien SKG-goedgekeurd) en praktische versie van de plug-in. Het telt minstens drie, tot soms vijf sluitende punten die over de volledige lengte van de deur worden verdeeld. Ze bestaan in zowel gewone als smalslot versies.

Voordelen van de meerpuntssluiting (naast extra veiligheid) zijn gebruiksgemak en esthetiek: alle sluitpunten worden centraal bediend met een sleutel en uw deur hoeft niet te worden verminkt met extra beslag (zoals in het geval van losse zijkant sloten).

De nieuwe plaatsing van een meerpuntssluiting is zeker niet een eenvoudige DIY baan. Het is zeker raadzaam om een professionele om dit te doen.

Espagnolet
Espagnoletten zijn meestal alleen afsluitbaar en zijn daarom voornamelijk beschikbaar op balkon en tuindeuren. Ze worden meestal bediend met een afsluitbare of niet-vergrendeling deurklink.
Er is een onderscheid tussen installatie en bouw Espagnoletten. EEN verzonken espagnolet is gezonken in de deur, een opbouw espagnolet ligt op de top van het.