Dit moet je regelen als je pas verhuisd bent

Ben je net verhuisd? Dan komt er veel op je af! Zo moest je bijvoorbeeld kijken of de zorgverzekeraar de kosten dekt van je dichtstbijzijnde ziekenhuis en moet je bij alle abonnementen die je hebt doorgeven wat je nieuwe adres is. Dit is slechts een greep van alles wat je moet regelen. In dit korte artikel staat daarom nog meer zaken waar je rekening moet houden bij een recente verhuizing.

1.)   Je tandarts in Schiedam

Als je gaat verhuizen naar Schiedam bijvoorbeeld moet je ook van tandarts veranderen. Kies een tandartspraktijk uit de omgeving van Schiedam. Vooraf is het daarbij goed om te kijken of de zorgverzekeraar wel een contract heeft afgesloten met de tandarts uit Schiedam. De zorgverzekeraar heeft online een lijst klaar staan met zorginstellingen waar de verzekeraar een contract mee heeft afgesloten.

Controleer de tandartsen in Schiedam wel vooraf. Door op vergelijkingswebsites te kijken en meerdere reviews op meerdere vergelijkingswebsites te kijken vorm je zelf een oordeel.

Tot slot: Als je een geschikte tandarts in Schiedam hebt gevonden betekent het niet dat het praktijk ook voor jou beschikbaar is. Sommige tandartsen zitten namelijk vol. Bel daarom vooraf even naar de praktijk. Dan weet je het zo!

2.)   Pas de verzekeringen aan

Verder moet je naar je verzekeringen kijken, want die zijn vaak plaatsgebonden. Het is tegelijkertijd een mooi moment om te kijken of je verzekering wel voordelig is. De aansprakelijkheidsverzekering voor de auto moet je bijvoorbeeld aanpassen, evenals de inboedelverzekering en je zorgverzekering.

3.)   Gas, water en licht

Wellicht heb je er zelf ook al over nagedacht om gas, water en licht af te sluiten. Het is daarom slechts een reminder. Meet als je net bent verhuisd de nieuwe meterstanden op, want dit vormt de nulmeting. Ook moet je de op het moment van vertrek de oude meterstanden opmeten. Zo zet de energieleverancier op de juiste manier het contract om en betaal je het juiste bedrag!