Verhuizen met spoed, dit is hoe je dat doet

Het komt helaas wel eens voor dat personen onverwachts uit hun huis moeten. Dit kan door allerlei verschillende redenen komen. Het is begrijpelijk dat er op zo’n moment een hoop stress en onrust ontstaat. Om de stress te verminderen zou u deze tips voor het verhuizen op kunnen volgen:

  • Zorg voor genoeg verhuisdozen
  • Vraag eventueel om hulp bij het inpakken
  • Zoek alle spullen uit
  • Zet op elke doos waar hij moet komen
  • Zorg voor een goede verhuisservice

Zorg voor genoeg verhuisdozen

Als u gaat verhuizen, denk u altijd minder spullen te hebben dan dat u daadwerkelijk heeft. Houdt rekening met vreemd gevormde objecten die weleens een hele doos kunnen vullen. U kan maar beter wat te veel verhuisdozen hebben dan te weinig. Kijk uit met het gebruiken van tweedehands dozen. Deze verhuisdozen zouden tijdens de verhuizing kapot kunnen gaan. Doet u daar dan vooral geen zware of dure objecten in.

Vraag eventueel om hulp bij het inpakken

Moet er in een korte tijd veel gebeuren? Zorg vooral dat u rustig blijft. U kan altijd om hulp vragen van vrienden of familie. Laat bijvoorbeeld iedereen een kamer doen. Let u wel op dat u het overzicht blijft houden. Past u ook op dat u zich niet blesseert. Het tillen van te zware meubels of verhuisdozen kan leiden tot nare blessures. 

Zoek alle spullen uit

Ga er van tevoren van uit dat u niet alles gaat meenemen. Het kan handig zijn om uw woonkamer in te delen met een deel waar u de ingepakte dozen neerzet en het andere deel met spullen die weggegooid moeten worden. In het laatste deel kan u spullen zetten waar u over twijfelt of die naar iemand anders gaan. 

Zet op elke doos waar hij moet komen

Geef op een plattegrond van de nieuwe woning elke kamer een kleur. Zo is het erg makkelijk om bij aankomst van uw nieuwe huis of appartement te zien welke doos naar welke kamer moet. Zo loop je niet tegen onnodige vertragingen op. Plan dus al van tevoren waar u alles wilt hebben. U kan er natuurlijk ook voor kiezen de naam van de kamer op de doos te schrijven. Zorgt u bij het inpakken van de verhuiswagen dat u de dozen die naar dezelfde kamers moeten bij elkaar legt. 

Zorg voor een goede verhuisservice

Om alle stress zo minimaal mogelijk te maken zou u de verhuizing aan verhuizers moeten laten. Dan gaat er een hele last van uw schouders. U kan online een offerte aanvragen voor een spoedverhuizing. U vult daarin hoe groot uw inboedel is en voor welke datum de verhuizing gebeurt moet zijn. Zij sturen u dan vrij snel een offerte waarin alle nodige informatie staat. Een inschatting hoeveel het gaat kosten kan u daar ook vinden. Zorgt u wel als u bijvoorbeeld in Amsterdam woont dat u dan een verhuisbedrijf uit Amsterdam inhuurt. Dan kan de verhuizing nog sneller uitgevoerd worden. De verhuizers uit Amsterdam kunnen een stuk sneller bij u zijn dan bijvoorbeeld verhuizers uit Rotterdam.