Drie tips voor een feestelijk opgemaakte tafel!

Binnenkort een feestelijke avond met een etentje gepland? En wilt u gasten ontvangen aan uw eettafel? Dan is het natuurlijk leuk als de tafel feestelijk is opgemaakt! In dit artikel geven wij die leuke en handige tips voor een feestelijke tafel!

Tip 1: Mooi servies

Enkele keren per jaar kiezen we ervoor om uit te pakken met een feestelijke tafel en een uitgebreide maaltijd van wellicht zelfs vijf gangen! Vaak wordt er bij kerst of pasen gekozen om gezellig met z’n allen aan tafel te genieten van lekker eten. Voor een feestelijke tafel is het belangrijk om uw mooiste servies op tafel te zetten. Mooi servies doet erg veel met de uitstraling van de tafel. Koop daarom mooi servies voor speciale avonden.

Tip 2: Handig en mooi tafelkleed

Een tafelkleed is erg handig, maar vooral ook sfeervol. Voor iedere gelegenheid kan u een passend tafelkleed kopen, maar u kunt ook een mooi tafelkleed kopen dat altijd mooi staat. Bij het kopen van een tafelkleed is het belangrijk dat het tafelkleed voldoelde overhang heeft. Wij adviseren tussen de 15 en 20 centimeter. Bij het bestellen moet u dus 30 tot 40 centimeter bij de breedte en lengte optellen. 

Tip 3: Naamkaartjes

Een diner wordt extra speciaal als er naamkaartjes op tafel staan. Naamkaartjes op tafel komt over alsof er is uitgekeken naar de komst van de gasten. Wat erg fijn is voor de gasten. Daarnaast geeft het ook een soort chique effect aan de tafelopmaak. U kan naamkaartjes bestellen, maar zelf creatief zijn en naamkaartjes maken is erg leuk. Kies een onderwerp dat past bij de avond. Bent u bezig met de opmaak van de tafel voor kerst? Kies dan bijvoorbeeld voor kerstballen met daarop de namen van de kasten. Iedere kerstbal is een naamkaartje, erg leuk en creatief!