Houten jaloezieën bestellen? Hier moet je op letten!

Het kiezen van raamdecoratie op maat is best een lastige klus. En ben je het er eindelijk over eens dat het houten jaloezieën gaan worden, moet je ineens de kleur en de manier van montage gaan bepalen. Wij helpen je uit de (figuurlijke) brand en geven je een aantal tips voor wanneer je houten jaloezieën gaat bestellen.

Type houten jaloezieën

Dus je kiest voor houten jaloezieën, tof! Deze vorm van raamdecoratie is ontzettend populair dankzij de warme en stijlvolle look. Je hebt ontzettend veel verschillende houten jaloezieën. Ga je voor de trendy bamboe jaloezieën of worden het toch houten jaloezieën van Abachi hout? Genoeg keuze dus! Bamboe jaloezieën zijn bijvoorbeeld erg dun en sierlijk, terwijl Abachi jaloezieën voor net wat meer warmte in huis zorgen.

De kleur bepalen

Alsof het kiezen van het type houten jaloezieën nog niet moeilijk genoeg was, moet je ook nog de kleur bepalen. Het lijkt lastig, maar dat is het niet. Bij MijnHoutenJaloezieen.nl kan je bijvoorbeeld gratis kleurstalen aanvragen, zodat je thuis kan bekijken en vergelijken welke kleur het beste bij je huidige interieur past.

De pakkethoogte: hoe en wat?

Veel mensen hangen raamdecoratie op voor ramen die niet open kunnen, zoals in de woonkamer. Toch zijn er ook genoeg ramen die wel open kunnen of gekanteld kunnen worden. Dan is het goed om te kijken naar de pakkethoogte. De pakkethoogte is de hoogte van de bovenbak en de lamellen in opgetrokken toestand bij elkaar. Vaak is deze zo hoog dat het raam niet gekanteld of naar binnen geopend kan worden. Goed om op te letten, dus!

Houten jaloezieën bij een raam of deur plaatsen

Wil je een houten jaloezie op een deur plaatsen of toch liever naast een raam dat vaak geopend wordt. Dan is het aan te raden om te kiezen voor zijgeleiding. Hierbij wordt spandraad gespannen die de jaloezie begeleidt en de horizontale lamellen op hun plek houdt. Als de deur of het raam open gaat, zullen de jaloezieën niet op het kozijn of de deur botsen, maar netjes op hun plek blijven hangen.

Voor andere vragen of technische vraagstukken raden we je aan om contact op te nemen met een specialist. Deze kan u op de juiste wijze adviseren.