Een groene toekomst

Het is handiger om te denken in oplossingen dan problemen! Ook op het gebied van een duurzame toekomst is er veel mogelijk. Maar wat is nou precies duurzaamheid? Dit is namelijk een breed begrip. Het is de bedoeling dat de mens, de planeet en de economie in evenwicht zijn. Hierdoor putten we de aarde niet teveel uit van al haar natuurlijke bronnen. Hierdoor creëren we meer stabiliteit voor een rooskleurige toekomst.

Maar hoe vallen wij hier nou precies in? Wij als de ‘gewone’ mens zien vaak het nut niet van zo’n kleine omdat het in het grote totaalbeeld weinig tot niets uitmaakt. Maar integendeel! Een betere wereld begint bij jezelf klinkt misschien afgezaagd, maar dit is wel degelijk het geval. Zo kun je naar jezelf en je eigen woning kijken en al gauw een verschil maken.

Een energiezuinig huis

Een CV-ketel bijvoorbeeld verbruikt veel energie. Gelukkig zijn er tegenwoordig op dit gebied veel innovatieve producten op de markt gekomen en zijn te CV-ketels steeds efficiënter. Het is aan te raden om een slimme combinatie van duurzame warmtepomp en CV-ketel te nemen. Deze zijn eenvoudig toepasbaar in nieuwe en ‘oude’ woningen. Hierdoor verlaag je op korte termijn de energie- en gasverbruik van je huishouden. Hierdoor creëer je een win-win situatie voor je eigen portemonnee, duurzaamheid en een duurzame toekomst!

Voorkomen is beter dan oplossen!

Ook in de bouw van je huis om kan er al in een vroeg stadium gekozen worden voor een duurzame oplossing. Zo zijn kunststof kozijnen tegenwoordig een populaire keuze. Het absolute voordeel voor jou is dat kunststof kozijnen heel duurzaam zijn. Het kan tot wel 50 jaar mee, zonder veel onderhoud, kosten en moeite. Verder geniet je nog steeds van goede isolatie op het gebied van warmte en geluid. Doorgaans zijn kunststof kozijnen beschikbaar in veel verschillende kleuren en is het milieuvriendelijk en daardoor gemakkelijk recyclebaar.  Kies daarom voor duurzame producten en profiteer zelf ook van een groene toekomst!