IJver voor je vijver: wat heb je allemaal nodig?

Om je persoonlijke paradijsje in een perfecte conditie te houden, moet je wel wat moeite doen. Ook in de vorm van investeringen. Hieronder lees je alles over de verschillende benodigdheden en waar je om moet denken om je vijver kerngezond te houden.

Waak over je water

De hygiëne van je vijver begint bij de helderheid van het water. Is het triebel? Dan zwerven er te veel algen in. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je hiertegen kunt ondernemen. De eerste en meest logische stap is om meer waterplanten aan je vijver toe te voegen, die de voedingsstoffen uit het water verwijderen. Wanneer er niet genoeg groen in het water zit, kunnen de algen naar willekeur gaan groeien. Meer planten gaan deze toename dan ook effectief tegen.

Pompen of verzuipen

Het water in je vijver blijft gezond als het in beweging gehouden wordt. Ook een filter dat schadelijke elementen verzamelt draagt bij aan een hygiënische omgeving. Sla daarom twee vliegen in één klap met een Pontec filterpomp die vuil geen kans geeft! Deze beweegt vuildeeltjes eenvoudig naar je filter, zodat je ze zelf kunt verwijderen en blijft genieten van een schone vijver.

De schrik van hun leven!

Natuurlijk worden door veel roofvogels, zoals reigers, de vissen die in jouw vijver zwemmen beschouwd als een ware delicatesse. Daarom moeten ze ontmoedigd worden om het buffet, pardon, jouw vijver te bezoeken! Dit doe je door reigerschrik te installeren. Ook voor het verjagen van katten zijn er verschillende apparaten te vinden. Sterker nog, vele modellen zijn geschikt voor het verjagen van zowel vogels als roof- en knaagdieren. Zo houd je de flora én fauna van je vijver gemakkelijk intact.

Natuurlijke schoonheid

Het oog wil uiteraard ook wat. Gelukkig zijn er diverse manieren om je vijver mooier te maken. Zo zet je jouw persoonlijke oase letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers met de mooiste verlichting. Dankzij spots en tuinlampen is ook in de avonduren jouw vijver een streling voor het oog.

Bovendien heb je een ruime keuze uit verschillende waterornamenten van hout, steen en kunststof. Hiermee zet je de schoonheid van je vijver eenvoudig doch doeltreffend kracht bij. Dankzij het uitgebreide aanbod vind je altijd een ornament dat fantastisch bij jouw vijver past.