Een kantoor aan huis?

Het flexwerken is tegenwoordig helemaal ingeburgerd. Een deel van de week werk je op de zaak en op andere dagen werk je waar je maar wilt. Bij het thuiswerken wordt er daarom ook niet meer vreemd opgekeken.

Voordelen thuiswerken

Een kantoor aan huis kan erg prettig zijn. Geen lange files of overvolle treincoupés, flexibele werktijden, geen hoge huurkosten voor een kantoor en geen irritante collega’s om je heen. Een kantoor aan huis heeft dus veel voordelen. 

Werk wel veilig 

Veel mensen zetten hun computers op de eettafel en ze zijn de rest van de dag druk bezig achter het computerscherm. Op de werkvloer van de baas, is de arbowetgeving van toepassing. Maar thuis is er geen arbotoezicht en dat kan schadelijk zijn voor het gezondheid. Om ook veilig thuis te werken, vergeet men vaak aan een goede set kantoormeubelen. Een verkeerde lichaamshouding leidt tot verzuim en is daarom erg kostbaar. Het is daarom erg van belang om de werkplek zo ergonomisch mogelijk in te richten. Denk daarbij aan een ergonomische bureaustoel en een zit-sta bureautafel. 

Goedkope kantoormeubelen

Ergonomische kantoormeubelen hoeven niet duur te zijn. Het wemelt op het internet van winkels die kantoormeubelen verkopen. Een prijsvergelijk is zo gedaan. Wil je liever geen volle mep betalen? Kijk dan eens op diverse marktplaatsen voor een tweedehandsje. Voor een klein bedrag heb je een set kantoormeubelen zo gescoord.

Bel goedkoop

Het internet maakt thuiswerken ontzettend eenvoudig en toegankelijk. Een videoconference wordt binnen enkele seconden tot stand gebracht. Toch is er nog altijd behoefte aan een telefoongesprek. Ouderwets zou je zeggen maar nee, zelfs bellen kan hypermodern zijn. Bel bijvoorbeeld met Skype op je computer of smartphone. Het is gratis en de kwaliteit is uitstekend. Ben je een grootgebruiker van belminuten? Neem dan een abonnement, hiermee is ook het bellen naar vaste nummers in andere landen erg goedkoop.