Scandinavische meubels

Een interieur stijl, waarvan de meubels goed te combineren zijn met vele andere stijlen meubels en decoratie. Scandinavische meubels zijn erg gewild en populair tegenwoordig. Het zijn strak gedesignde en functionele meubels met nette lijnen en mooie rustige kleuren. Dit alles bij elkaar maakt dat de scandinavische meubels gecombineerd kunnen worden met andere interieurstijlen. Ze gaan bijvoorbeeld goed samen met de industriële stijl. Het is bij veel mensen een favoriete stijl, het is vaak terug te zien in huizen. Het uiterlijk van de scandinavische meubels is minimalistisch, waardoor uitgebreid kan worden gecombineerd met decoraties, planten en accessoires. 

Scandinavië

Deze interieurstijl is afkomstig uit het gebied in het noorden van Europa: scandinavië. Veel designers die scandinavische meubels maken komen dan ook uit een van de scandinavische landen. De bekende winkel Ikea komt ook uit Zweden, hier zijn veel scandinavische meubels te vinden. Scandinaviërs houden erg van de natuur en dit is terug te zien in de interieurstijl. Onder andere door het vele houtgebruik en de planten die vaak erbij geplaatst worden in huis. De stijl is inmiddels overal ter wereld terug te zien in bijvoorbeeld huizen en hotels. Het is erg populair en dat komt doordat de stijl erg strak en minimalistisch is, maar toch een zeer mooie uitstraling heeft en goed te combineren is. De meubels hebben een goede kwaliteit. 

Het uiterlijk van scandinavische meubels

Scandinavische meubels hebben een strak design en mooie, nette afwerkingen. De vormgeving is minimalistisch. Er worden rustige, neutrale en pastel kleuren gebruikt zoals wit, roze en geel. Vaak zit er in scandinavische meubels hout verwerkt, dit kan onder andere terug gezien worden in de poten van een tafel of stoel. Soms zijn de meubels zelfs helemaal van hout, niet alleen in houtkleur, maar ook in wit of grijs. Het gebruik van hout is heel kenmerkend voor de scandinavische interieurstijl. In de interieurstijl is een lichte touch van vintage en landelijk te zien. De uitstraling van de scandinavische meubels is kwaliteit. Het materiaal dat ervoor gebruikt wordt is dan ook van hoge kwaliteit. De stijl is simpel, maar toch net en strak van design. 

Combineren met andere stijlen

Door het uiterlijk van de scandinavische meubels, kan er goed gecombineerd worden met andere interieurstijlen. De industriële stijl past erg goed bij het scandinavische, maar ook bohemian of modern kunnen goed samen gaan met de scandinavische stijl. De industriële stijl is wat ruwer en daar wordt veel metaal gebruikt en in combinatie met hout. Dit kan een stoere toevoeging geven. De bohemian stijl is erg kleurrijk, wat natuurlijk kleur kan toevoegen. De moderne stijl is net als scandinavisch, een erg populaire stijl. Deze lijkt er in een aantal opzichten op, waardoor het goed samengaat. De scandinavische meubels hebben een rustig uiterlijk, waardoor andere stijlen hier drukte en/of veel kleur aan toe kunnen voegen. Planten passen erg goed in de scandinavische stijl, net als allerlei gekleurde en uitgebreide soorten accessoires. Denk aan fotolijsten, kleden en beeldjes. Deze maken het interieur af, kleden het wat meer aan en het huis wordt vanzelf wat huiselijker, aangezien de scandinavische stijl zelf erg minimaal en rustig is.