Een modern interieur: inspiratie & tips

Veel mensen hebben moeite bij het inrichten van hun woning. Dit kan veel redenen hebben. Je hebt geen ruimtelijk inzicht, je kan niet kiezen uit alle artikelen óf je houdt van verandering. Een groot assortiment aan interieur kan voor veel mensen een uitkomst zijn, andere vinden het weer erg lastig. Een optie zou een interieurstylist kunnen zijn voor wanneer je het echt niet weet. Toch kan je het beste de volgende tips volgen. Op deze manier heb je jouw woning binnen de kortste keren modieus ingericht.

Inspiratie & tips

Inrichtingsadvies hangt vaak af van de ruimte die jouw woning heeft. Heb je een kleine woning? Gebruik dan zoveel mogelijk lichte kleuren met praktische voorwerpen. Zoals een hele mooie grote kast die warmte uitstraalt, maar waar je genoeg opberg ruimte in hebt. Wanneer je beschikt over een grote woning zou je de muren in een donkere kleur kunnen verven. Het advies hierbij zou zijn om één muur in een donkere kleur te schilderen en de overige wanden lichter. Op deze manier kan je wat accenten kopen in dezelfde kleur. Zo kleed je jouw huis wel aan, maar voel je je niet verstikt. Wat tegenwoordig ook erg populair is is staal. Stalen trappen, versieringen, balustrades, etc. In combinatie met hout heeft dit een landelijke of industriële uitstraling en een rustgevend gevoel.

Interieurstylist

Wanneer je niet kunt kiezen tussen alle mogelijkheden kan het handig zijn een interieurstylist in te huren. Hij/zij luistert naar jouw wensen er gaat er creatief op in. Vaak wordt er gekeken naar de laatste trends. Ben je daar geen fan van? Bespreek jouw wensen dan duidelijk met de interieurstylist. Toch blijft staal in combinatie met hout in dit seizoen én is het een sterke aanrader.