Huisinrichting voor een seniorenwoning

Als senior kan op huizenjacht gaan een moeilijke kwestie zijn. De bovenverdieping van een flat wordt uitgesloten wanneer er alleen maar een trap beschikbaar is. Ook is een woning met meerdere verdiepingen niet het meest voor de hand liggende. Je blijft maar op en neer lopen en daarnaast moet je rekening houden met van alles. Als senior wil je een veilige woning en is het de bedoeling dat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Er zijn een paar simpele oplossingen om voor senioren een veilige woning te bemachtigen. In dit artikel zullen we kort stilstaan bij deze oplossingen.

Seniorvriendelijk

Alle ruimtes in een woning hebben een aantal voorzorgsmaatregelen nodig als je de woning seniorvriendelijk wilt maken. Plaats een antislipmat in de keuken, zodat aanraking met harde objecten wordt voorkomen. Maak gebruik van slimme schakelaars, zodat de senior niet kan struikelen over de snoeren. Ook is een bedstee handig voor wanneer de senior moeite heeft met opstaan in de ochtend of in de nachts. Een krukje in de badkamer gepaard met een antislip mat is ook vrij handig om slipgevaar tegen te gaan. Wanneer er een trap aanwezig is in de woning kan een traplift een uitkomst zijn. Van de trap afvallen is één van de meest voorkomende ongelukken binnenshuis, voorkom dit.

Woning Artikelen

De spullen die nodig zijn om de woning seniorvriendelijk te maken kun je het best kopen bij Goddelijk Wonen. De woonartikelen die hier verkocht worden zijn niet alleen volkomen veilig, maar ook modieus. Tegenwoordig gaan senioren steeds meer met de tijd mee waardoor dit een passende uitkomst kan zijn. Functionele, modieuze en veilige producten zijn een must. Doe eraan mee en profiteer van de voordelen die het oplevert. Vrolijke en opvallende kleurtjes zien er niet alleen mooi uit in een senioren woning, het is ook nog eens ontzettend handig!