Een prachtige, onderhoudsvriendelijke tuin realiseer je zo!

Iedereen wil in de praktijk natuurlijk graag een mooi huis met een aantrekkelijke tuin. Voor de tuin geldt echter dat er nog sprake is van een extra eis. Niet alleen moet de tuin er namelijk goed uitzien, daarnaast dient ze bij voorkeur ook nog eens onderhoudsvriendelijk te zijn. Hier knelt nu net het schoentje. Natuurlijk kan je er bij het kopen van bepaalde bloemen en planten rekening mee houden dat ze weinig aandacht vereisen, maar een echt natuurlijke tuin moet altijd onderhouden worden. Gelukkig bestaat er nog een alternatief. Een echt onderhoudsvriendelijke tuin kan je namelijk realiseren door er kunstplanten in te plaatsen. Zo geniet je toch van een aangenaam groene tuin, maar dan wel zonder dat je daar veel tijd in dient te investeren. Meer weten? Lees dan vooral snel verder! 

Waarom kiezen voor kunstplanten in je tuin? 

Vroeger was het zo dat je er bij het aanschaffen van kunstplanten voor in de tuin rekening mee moest houden dat deze er lang niet altijd echt natuurlijk uitzagen. Dat is tegenwoordig eigenlijk niet echt een probleem meer. Door de jaren heen zijn er dan ook prachtige kunstplanten gemaakt die je vanop afstand eigenlijk nagenoeg niet van echte planten kan onderscheiden. Enkele voorbeelden van kunstplanten waar je in jouw tuin voor kan kiezen zijn de volgende:

·       Een kunst zonnebloem; 

·       Een kunst grasplant; 

·       Kunst palmen; 

·       Kunst bananenbomen; 

·       Kunst bamboe. 

Bovenstaand overzichtje met mogelijkheden is nog maar het puntje van de ijsberg. In de praktijk is het dan ook zeker mogelijk om ook nog heel wat andere kunstplanten in je tuin te integreren. Wat bijvoorbeeld op dit vlak te denken van kunst varens? Veel mensen zijn daarenboven ook fan van kunst vetplanten, het kan allemaal. Niet alleen kan je tegenwoordig een keuze maken uit heel wat verschillende soorten kunstplanten voor buiten, daarnaast hoef je ook geen dure hovenier te betalen om deze in je tuin te komen plaatsen. Kunstplanten buiten plaatsen kan dus zeker en vast de moeite waard zijn om te overwegen. 

Uit welke materialen bestaan kunstplanten? 

Voor het merendeel van de kunstplanten geldt dat ze worden gemaakt van kunstzijde. De keuze voor dit materiaal is een zeer bewuste keuze. Deze keuze heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat dit materiaal het dichtste aanleunt bij de look & feel waar een echte plant over beschikt. Vroeger werd er voor de productie van kunstplanten evenwel nog gebruik gemaakt van andere materialen zoals veren en wax. Tegenwoordig is dat dus voornamelijk kunstzijde, papier en / of polyester. Het belangrijkste verschil tussen de verschillende soorten kunstplanten voor buiten valt af te leiden uit de kostprijs die er voor wordt aangerekend.

Ook een kunsthaag voor buiten behoort tot de mogelijkheden

Tot slot is het zo dat veel mensen ook dromen van een prachtige haag in hun tuin. Het onderhouden van een haag is in de praktijk zo mogelijk echter nog intensiever dan het uitvoeren van standaard onderhoud voor het merendeel van de planten. Ook voor wat de realisatie van een haag betreft is het echter perfect mogelijk om voor in jouw tuin te kiezen voor een kunsthaag. Op deze manier kan je genieten van de mooie aanblik waar een haag over beschikt, maar dan wel zonder dat je er veel aandacht aan dient te besteden. Hierdoor sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap. Ook de keuze voor een kunsthaag voor buiten is er dus één die je in de praktijk zeker en vast kan maken.